Stadsskogenskolan söker Lärare i fritidshem

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Stadsskogenskolan är en F-6 skola som ligger i natursköna stadsdelen Stadsskogen i Alingsås. Sedan vårterminens start 2013 finns vi i vår nybyggda fina skola. Vi är drygt 330 elever och ca 45 engagerad medarbetare. Vi kan stoltsera med vår nybyggda aktivitetshall, Stadsskogshallen, med tillhörande matsal, musiksal och slöjdsalar. Vi har också en alldeles egen naturskön skolskog där lek, lärande och avkoppling kan ske i en härlig mix. Vi har också en rastpedagog som planerar och leder rastaktiviteterna för barnen på deras raster. På Stadsskogenskolan strävar vi efter vår vision "Ett lustfyllt och hållbart lärande" ska genomsyra allt vi gör.
Våra tre ledord i arbetet att skapa ett lustfyllt och hållbart lärande är:
GLÄDJE - ENGANGEMANG - OMTANKE

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta på fritids och samverka i klass på förmiddagar. I samverkan med kollegor ansvarar du för att planera, genomföra och utveckla verksamheten på fritidshemmet. Det innebär också att du får vara med och ta ansvar för vårt Fritidshems fokusområde för läsåret - att utveckla lärmiljön för alla våra elever. Vi arbetar aktivt på skolan för att utveckla lek och lärmiljöerna utomhus där vi önskar att du tar en aktiv roll.

Kvalifikationer:

Vi söker Lärare i fritidshem. Ansvarig för verksamheten på fritidshemmet och samverkan i åk 3 och gärna intresse för utomhuspedagogik. Vi söker dig som är en tydlig, stabil och relationsskapande pedagog med förmågan att se till varje barns individuella behov. Du är kreativ och finner vägar för att utveckla verksamheten och få eleverna att känna lust att lära.
Vi önskar att du är förankrad i Fritidshemmets uppdrag och är insatt i Läroplanens skrivelser som rör Fritidshemmet. Vi söker dig som är behörig fritidspedagog/förskollärare/lärare för fritidshem/grundskollärare för yngre åldrar. Erfarenhet av arbete på fritidshem är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: 2019-04-23 eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-17
Referensnummer: A845599

Andra uppgifter:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Karin Bjurström
Biträdande Rektor
Telefon: 0322-617283
E-post: karin.bjurstrom@ alingsas.se

Pia Hanzén
Rektor
Telefon: 0322-616322
E-post: pia.hanzen@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Carina Berg
Lärare
Telefon: 0729-980665

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster