Lärare till Franklins gymnasium

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vill du vara med och starta en gymnasieskola i toppklass? Bli lärare på Franklins gymnasium!

Vi söker lärare i ämnena Biologi, Engelska, Fysik, Idrott och hälsa, Kemi, Matematik, Produktutveckling, Religion, Svenska, Teknik.

Hösten 2019 startar Franklins gymnasium i Mölndal. Skolan har en inriktning på Life Science i samarbete med AstraZeneca. Franklins gymnasium kommer att ha en tydlig forskningsanknytning och syftet är att förbereda eleverna för högre studier på allra bästa sätt.

Första året kommer skolan att erbjuda Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet . Målsättningen är att bli en av Sveriges främsta gymnasieskolor.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig skickliga lärare som vill vara med och skapa en skola i toppklass!

På Franklins gymnasium vill vi vara språngbrädan som ger skolans elever bästa möjliga förutsättningarna att lyckas om de väljer att läsa vidare på högskola eller universitet. Därför är det centralt att du både kan och vill ge eleverna gedigna ämneskunskaper och förutsättningar att nå sina mål.

På Franklins gymnasium kommer forskning att gå som en röd tråd genom undervisningen. Det ingår därför i dina arbetsuppgifter att du håller dig uppdaterad om ny forskning inom ditt ämne, så att du kan visa på vad som händer inom ditt fält och inspirera eleverna. Pedagogisk utveckling utgör också ett viktigt moment i arbetet. En av delarna i detta är att ta emot återkoppling från elevgruppen.

Du kommer arbeta med att skapa en tydlighet kring undervisningen. Alla elever ska förstå vad de ska lära sig och hur det ser ut när de kan det, i varje kurs och ämne. Du ger regelbunden respons till eleverna om vad de behärskar just nu och hur de kan utvecklas. Du ser digitala verktyg som en självklarhet i din undervisning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad ämneslärare för gymnasiet och brinner för ditt ämne. Du har även ett allmänintresse för naturvetenskap och teknik utanför ditt eget ämnesområde.
Du har ett vetenskapligt förhållningsätt i din undervisning, både med avseende på ämnesinnehåll och pedagogiskt utvecklingsarbete. Du ska också vilja samverka med högskola, universitet och företag inom din undervisning.

I ditt personliga brev vill vi att du beskriver vad det är som gör dig intresserad av just Franklins gymnasium. Det är speciellt att starta en skola från grunden. Beskriv vad du kan bidra med i det arbetet när det gäller exempelvis erfarenheter, arbetssätt och personliga egenskaper.

Eftersom skolan startar i liten skala finns möjlighet till heltid eller deltid om det är intressant för dig. Ange gärna sådana önskemål i ansökan. Ange också om du är intresserad av att vara en av våra specialistmentorer.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till ämneskombinationer vid rekrytering av organisatoriska skäl.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-10
Referensnummer: A850430

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Lena Hellsten
Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0707-85 30 72
Telefon: 031-315 30 72

Fackliga företrädare:

Ann Having
TCO/Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0734-359337
E-post: ann.having@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster