HR-administratör

Tillbaka

Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg med pendeltåg eller buss från Göteborgs centrum.

Kommunens ledord - hållbarhet, kreativitet och inflytande - genomsyrar kommunens arbete där ca 3 000 medarbetare tillsammans arbetar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens ca 40 000 invånare.

Lerums kommun erbjuder hög livskvalitet med en vacker natur samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet.

Som HR-administratör är du en del av HR-enheten. Vi sitter i ett öppet landskap med närhet till alla funktioner inom staben. HR-enheten befinner sig i ett positivt utvecklingsskede och består i dagsläget av tretton medarbetare - nio HR-specialister, två HR-administratör, en systemförvaltare och en HR-chef.

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna som HR-administratör ingår diverse personalhantering såsom tex LAS, tjänstgöringsintyg och hantering av förtroendevalda. Du kommer också att arbeta med dokumenthantering och utbildningssamordning.

Andra förekommande arbetsuppgifter kan vara ekonomi-/inköpshantering, samordning av personalhandbok, framtagande av statistik och underlag till uppföljningar. Ni är två HR-administratörer där ni har egna ansvarsområden men behöver kunna hjälpas åt vid behov.

Kvalifikationer:

Du har relevant eftergymnasial utbildning eller likvärdigt gärna med några års erfarenhet av liknande administrativt arbete.

Vi ser att du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och effektiv med en uttalad känsla för service. Du trivs med att arbeta självständigt men samverkar gärna med andra för att uppnå bästa möjliga resultat.

Vårt teambaserade arbetssätt gör att god samarbetsförmåga och glimten i ögat är förutsättningar för av vi ska trivas och göra ett bra arbete tillsammans.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt.
Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Antal platser: 1. Tillsättning snarast enligt överenskommelse. Urval kan komma att göras löpande under ansökningstiden så skicka gärna din ansökan direkt.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-05

Arbetsgivarens referensnummer: A861514

Upplysningar lämnas av:

Malena Steingrüber
HR-chef
Mobiltelefon: 073-6883345
Telefon: 0302-521243
E-post: malena.steingruber@ lerum.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Tillbaka