NäringslivsutvecklareI Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Läs mer på molndal.se

Arbetsuppgifter:

Mölndal stad har ett strategiskt och fördelaktigt läge nära Göteborg, i Västra Götalands-regionen. Med det läget och den utveckling som sker i Mölndals stad ser vi en ljus framtid.

Vi söker dig som brinner för att utveckla Mölndals stad till en framtida besöksdestination och en modig stad som bryr sig om att alla som har ett behov, skall kunna få en praktikplats som leder till ett arbete.

Näringslivsutvecklaren tillhör och stödjer näringslivsenheten som är en del av Mölndals stads stadsledningsförvaltning. Du kommer tillsammans med näringslivschefen hantera utvecklingsfrågor, där dina främsta fokusområden blir utvecklingen av besöksnäring i Mölndals stad och i samarbete med regionen, samt att skapa fler praktikplatser i den privata sektorn.

Du kommer att ha två huvudsakliga arbetsuppgifter:
- kommunicera Mölndals stad som en attraktiv besöksdestination. Du arbetar främst med befintliga och relevanta digitala kanaler inom näringen, men också med att ta fram analyser, planerings- och beslutsunderlag.
- skapa ett nära samarbete med social- och arbetsmarknadsförvaltningen för att arbeta med näringslivet, i syfte att få ut fler i praktik och arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

I arbetet kommer du att samverka med olika organisationer och företag men även internt med de övriga förvaltningarna. Viktiga samarbetspartners är våra grannkommuner i Göteborgsregionen, Business Region Göteborg, Göteborg & Co, Västsvenska Handels-kammaren.

Mölndals stad är delägare i Sahlgrenska Science Park och medverkar aktivt till att skapa och stärka förutsättningar för Life Sciencesektorn.

Kvalifikationer:

Du som söker har en relevant högskoleexamen inom kommunikation, brinner för digitalisering och har en bred erfarenhet av arbete med turism och besöksnäring. Har du dessutom tidigare arbetat med att skapa praktikplatser är det meriterande.

För att klara tjänsten är det avgörande att du är kreativ, självgående och har förmåga att planera, strukturera och prioritera ditt arbete, samt kan lägga fram budskap på ett sätt som skapar engagemang hos andra. Då du kommer att ha nära samarbete med många parter ser vi det som självklart att du är lyhörd och brinner för samverkan. För att driva processer framåt är det viktigt att du kan lyfta blicken och se på sakernas långsiktiga betydelse, att du är affärsmässig, modig, ser sammanhang och kan prioritera rätt frågor.

Stort vikt läggs vid relevant nätverk, attityd och personlig lämplighet. Eftersom tjänsten innefattar breda kontaktytor och tät dialog med olika berörda parter är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på ett tydligt och strukturerat sätt, både på svenska och på engelska. Körkort erfordras.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-30
Referensnummer: A841293

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Carina Kloek-Malmsten
Näringslivschef
Telefon: 031-3151311
E-post: carina.kloek-malmsten@ molndal.se

Stina Hede
HR-konsult
Mobiltelefon: 0704-677019
E-post: stina.hede@molndal.se

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
SACO
Mobiltelefon: 076-868 17 12

Martina Halldin
Vision
Telefon: 031-3153562
E-post: martina.halldin@ molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster