Projektledare IT

Just nu står Göteborg inför sitt största utvecklingssprång i modern tid. Vår stad kommer att växa med 150 000 invånare fram till 2035. Vi på trafikkontoret har en central roll i detta. Idag är vi 420 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och näringsliv. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en grön och nära storstad för alla.

Arbetsuppgifter:

I trafikkontorets nya organisation svarar enheten IT och Digitalisering för att skapa förutsättningar för utveckling och förvaltning av IT, så att metoder och arbetssätt bidrar till att vi uppnår verksamhetens mål. IT och digitalisering ska syfta i förlängningen dialogen och underlätta service till våra kunder.

Vi söker nu en projektledare IT och placeringen är inom enhetens team för utveckling och projekt. Du kommer att ha en roll med stort ansvar och du kommer att ingå i både större och mindre projekt där du är nyckelperson. Genom att bidra med driv och engagemang får du stora möjligheter att utveckla både dig och dina projektmedlemmar tillsammans med ditt uppdrag.

Huvudsaklig arbetsuppgift är att ansvara för planering, styrning och uppföljning av utveckling- och projektarbeten utifrån ett IT-perspektiv. De huvudsakliga arbetsområdena är projektledning, projektsamordning och beslutsberedning. Trafikkontoret driver och deltar i många utvecklingsprojekt inom t.ex. GIS, automation och uppkopplade system (IoT) samt digitalisering av vår verksamhet.

Med ovan nämnda arbetsområden tillkommer arbetsuppgifter enligt nedan:
• Löpande verkställa IT-relaterade mål inom givna ramar på ett kostnadseffektivt sätt.
• Prioritera, planera, genomföra och följa upp IT-aktiviteter inom ramen för utveckling och projekt.
• Planera och delta vid utvecklings-och projektmöten.
• Resursplanera på IT-sidan på detaljerad nivå samt samordna, leda, motivera och engagera IT-resurser.
• Kontinuerligt rapportera status, avvikelser och uppföljning av kostnader till IT-chef och/eller ansvarig i verksamheten.
• Avstämningar/samordning med drift och förvaltning
• Svara för löpande leverantörskontakter och avropa tjänster mot ingångna avtal/beställningar.
• Utredningar, analyser och förstudier kan också förekomma.

Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka lösningar och arbetsupplägg.
Kvalifikationer:

Vi söker dig med en högskoleexamen inom IT eller motsvarande kompetens och 1-3 års erfarenhet av projektledning inom IT-utveckling.

Som person söker vi dig som har god förmåga att självständigt planera och driva projekt och förmåga att ta initiativ, planera samt prioritera och genomföra arbetet inom givna resursramar. Detta förutsätter en god förmåga att kommunicera och samarbeta jämte en god administrativ förmåga. Du har också erfarenhet av systemutvecklingsarbete

Vi vill att trafikkontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: Dnr 0026/2018

Andra uppgifter:

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag om annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Maria Magnusson
Enhetschef
Telefon: 031-368 26 57

Fackliga företrädare:

Magnus Jäderberg
SACO
Telefon: 031-3682523

Susanna Sandcrona
Vision
Telefon: 031-368 23 58

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster