Stenungsunds kommun söker dig som är stödassistent med erfarenhet från socialpsykiatrin

Tillbaka

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Socialtjänst innefattar 3 verksamheter; Vård och omsorg, Individ- och familjeomsorg samt Funktionsvariation.

Inom området funktionsvariationer verkställs insatser enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och socialtjänstlagen (SoL) riktat till människor med olika funktionsvariationer. Insatserna utformas så att de stärker den enskildes möjlighet att aktivt få delta i samhällslivet och leva och bo under trygga förhållanden, med respekt för självbestämmande och integritet. Gruppbostäder/boendestöd, daglig verksamhet, korttidsboende, och olika avlastningsformer är några av stödfunktionerna. Alla instanser i kedjan bidrar till ett kvalitativt och tryggt stöd för personer med funktionsvariation.

Funktionsvariationsområdet är inne i en spännande utvecklingsfas med vår resa från Good to Great, vi lever våra ledord:
Vi jobbar tillsammans vi bryr oss om varandra och vi har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi en stödassistent till ett av våra gruppbostäder inom socialpsykatrin, som har kunskap och erfarenhet att arbeta med personer med psykiska, neuropsykiska funktionsnedsättningar och missbruksproblematik. Genom att utveckla och stärka brukaren i dess vardag ger du stöd i att leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi stöttar individen att få en begriplig, hanterbar och meningsfull vardag med möjlighet till sociala aktiviteter.

Vår målsättning är att erbjuda varje brukare en trygg och meningsfull tillvaro. Du kommer arbeta i gemenskap med dina kollegor för att ge stöd på ett sådant sätt att det stärker den enskildes tilltro till sin förmåga.

Grunduppdraget är att enligt LSS ge våra boende individuellt anpassat stöd, utifrån ett habiliterande och pedagogiskt arbetssätt.

I arbetsuppgifterna ingår att, utifrån genomförandeplanen, ge individuellt stöd, service och omvårdnad utifrån varje individs behov. Du kommer bland annat att delta på arbetsplatsträffar. Det ingår både praktiska uppgifter och social dokumentation i arbetet.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen.

Tjänsten är ett vikariat på 80% med varierande och schemalagd dag/kväll och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer:

Som stödassistent behöver du ha utbildning motsvarande gymnasienivå omvårdnads-programmet eller barn- och fritidsprogrammet, alt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du behöver ha kunskap om och erfarenhet av arbete med personer som har olika funktionsvariationer.

Vi söker dig som är trygg, stabil och flexibel, med förmåga att se möjligheter. God samarbetsförmåga är nödvändigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-08

Arbetsgivarens referensnummer: A860227

Upplysningar lämnas av:

Catharina Malmberg
Enhetschef
Telefon: 0706768141
E-post: catharina.malmberg@ stenungsund.se

Terese Duesgård
Samordnare
Telefon: 0303 - 73 00 37
E-post: terese.duesgard@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Tillbaka