Socialpsykiatrisamordnare till Enhet Vuxna

Publiceringsdatum: 2018-05-24

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Öster har cirka 180 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj - Myndighet och Barn och familj - Öppenvård. Vi söker nu en Socialpsykiatrisamordnare till Enhet Vuxna, Vuxensektion för en projektanställning på ett år.

Hos oss får du en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra. Idag är vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är en projektanställning på ett år, till en början, och är en satsning som finansieras av statliga medel för att stärka arbetet med målgruppen.

I tjänsten ingår att operativt arbeta med samordning, rådgivning och konsultation i ärenden gällande målgruppen vuxna personer med komplicerad psykiatrisk problematik med påföljande funktionshinder. Som socialpsykiatrisamordnare kommer du även att arbeta övergripande med att utveckla och stärka samverkansformer mellan Arbetsmarknads -och socialförvaltningen, Socialtjänst Öster och Funktionsstödsförvaltningen samt andra aktörer som t ex Region Skåne. Du ingår i socialpsykiatriteamet som består av fem socionomer inom vår förvaltning och två biståndshandläggare från Funktionsstödsförvaltningen. Tillsammans kommer ni att identifiera behov och utvecklingsområden samt att finna alternativa lösningar t.ex. boendeformer och stöd/hjälpinsatser.
Som socialpsykiatrisamordnare kommer du inte att ha egna ärenden utan arbetar tillsammans med socialsekreteraren i de ärenden där behov finns.

Du kommer att arbeta motiverande med personer som har behov av stöd från socialtjänsten eller Region Skåne men där det kan vara svårt att etablera en kontakt.

Detta erbjuder vi:
Det är viktigt för oss att du som är ny i arbetet får det stöd du behöver. Hos oss är det viktigt med ett nära ledarskap och stöd i det dagliga arbetet. Malmö Stad erbjuder också kompetensutveckling för socialsekreterare enligt kommunövergripande plan. Som anställd i Malmö Stad erbjuds du friskvårdssubvention med 1500 kr per år, flexibel arbetstid och fyra läsdagar per år. Vi erbjuder dig en unik möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll såväl som att vara med och påverka arbetet med målgruppen.

Kvalifikationer

Till tjänsten söker vi dig som har en socionomexamen samt minst två års erfarenhet av socialt arbete. Erfarenhet av arbete med målgruppen är ett krav.

Du har ett stort engagemang för målgruppen och ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor. Du tycker att mötet med klienter är viktigt för att skapa ett gott socialt arbete. Arbetet är till stor del självständigt men innebär också ett nära samarbete med övriga kollegor samt mycket kontakter med externa aktörer.

Du är van att arbeta självständigt, är initiativrik och har god förmåga att skapa kontakter och underhålla relationer vilket bidrar till goda förutsättningar för samverkan i arbetet. Du är lösningsorienterad och flexibel på så sätt att du kan förhålla dig till förändrade omständigheter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av MI och/eller Case management. Erfarenhet av att arbeta som utförare i förhållande till målgruppen ses också som meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-06-07

Referensnummer: 139/18-176

Kontaktpersoner

  • Aida Bosnic
  • Sektionschef
  • 040-34 55 19

Fackliga företrädare

  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.