GIS-ingenjör

Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 350 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

Arbetsuppgifter:

Stadsbyggnadskontoret har huvudansvaret för kartframställning över Göteborgs stad. Geodataavdelningen, som har ca 55 medarbetare, ansvarar för framställning av grundläggande geografiska data (geodata), geodetiska mätuppdrag, GIS (geografiska informationssystem) och IT-verksamheten inom Stadsbyggnadskontoret. GIS-enheten består av 19 personer och arbetar med att ge stöd och service inom GIS-området.

Våra grundläggande geodata, analyser och visualiseringar är ofta förutsättningar för att kommunens olika verksamheter ska kunna effektivisera sina verksamheter och fatta strategiskt viktiga beslut. Därför arbetar vi ständigt med att utveckla våra datamodeller, tjänster och produkter. För att göra detta behöver vi kompetens inom många olika områden.

Vi arbetar bland annat med:
• informationsmodellering, geografisk databashantering och databearbetning.
• GIS-analyser.
• leveranser av kartor och geodata.
• systemutveckling t ex gällande Göteborgs stads interna webbkarta.
• projektledning.
• utveckling av karttjänster och kartografi.
• 3D-modeller och visualiseringar.
• verksamhetsutveckling med hjälp av GIS.

Vi arbetar dels internt på Stadsbyggnadskontoret tillsammans med Plan-, Bygg-, Lantmäteri och Strategiska avdelningen men även i stor utsträckning med övriga förvaltningar och bolag inom staden.

Vi ser geodata som motorn för den smarta staden och en viktig pusselbit i digitalisering av stadens verksamheter. Göteborg är först i Sverige med att utveckla en digital tvilling av staden och tillhörande informationsmodell CIM (City Information Model). Vi arbetar för att få ut våra data som öppna geodata och vi arbetar för en smart sammanhållen samhällsbyggnadsprocess.

Vi har nu fått en vakans och söker en GIS-ingenjör som kan bidra till vår verksamhet inom något eller några av ovan beskrivna områden. Vi erbjuder ett intressant och processorienterat arbetssätt med bra gemenskap över hela avdelningen. Vi gör alltid vårt bästa för att möta och guida kunden på ett bra sätt och att alltid leverera rätt produkt i rätt tid. Som medarbetare får du stor frihet under ansvar. Din personliga utveckling och verksamhetens utveckling går hand i hand. Vi tror på att använda individens drivkrafter i lagarbete för att tillsammans nå ett bra resultat. Därför är det mycket viktigt med en öppen kommunikation och en flexibel arbetsmiljö där arbetsuppgifterna inte är alltför bundna till en person.

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning med examen inom GIS/Geografisk IT eller motsvarande. Beroende på din erfarenhet finns goda möjligheter att anpassa tjänsten efter din kompetens.

Du har ett driv och en strävan att utveckla dig själv och verksamheten du arbetar i. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning. Som person är du öppen, självgående, lyhörd, initiativrik och nytänkande. Du har lätt för att kommunicera på ett öppet och lättbegripligt sätt såväl med kunder som med kollegor.

I vårt arbete är det viktigt att arbeta nära våra beställare för att förstå deras verksamhet och hjälpa dem hitta lösningar som väl uppfyller deras behov. Därför är det viktigt att du har förmåga att sätta dig in i andra verksamheters behov och utveckla relationer inom staden.

Goda kunskaper inom någon av programvarorna FME, QGIS eller MapInfo och/eller kunskaper inom GeoServer och PostGIS är ett plus.

Som person är du självständig, ansvarsfull och lyhörd. Vidare har du ett nyfiket förhållningssätt, är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta både med interna och externa kunder.

Vi vill att stadsbyggnadskontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A839263

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

På grund av julledigheten kan det vara svårt att nå alla kontaktpersoner under hela ansökningstiden.

Upplysningar lämnas av:

Ola Setterby
Enhetschef GIS-enheten
Telefon: 031-368 18 54

Fackliga företrädare:

Malin Klarqvist
Saco
Telefon: 031-368 15 37

José Teran
Vision
Telefon: 031-368 16 42

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster