Utvecklingsledare med fokus på IKT och lärande

Göteborgs förskoleförvaltning omfattar 389 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med ca 30 000 barn. Omsättningen är ca 4,1 mdkr. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens förskola.

Förskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för förskolecheferna att leda den pedagogiska utvecklingen av förskolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för barns lärande och utveckling
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för barns lärande och utveckling
- Ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för olika förutsättningar

Arbetsuppgifter:

Vill du arbeta med digital utveckling tillsammans med kollegor i en kreativ miljö med barnens lärande i fokus?
Nu söker enheten digitalisering och innovation två nya utvecklingsledare IKT med fokus på lärande.

Enheten för digitalisering och innovation övergripande ansvar är att leda och driva det gemensamma digitaliserings- och innovationsarbete inom Göteborgs förskolor. Enheten ansvarar för att kvalitetssäkra och i samarbete med andra förvaltningar utvecklade de stödprocesser som behövs för att det digitala lärandet ska fungera. Fokus är att stödja den digitala utvecklingen av undervisningen genom ett systematiskt arbete baserat på aktuell forskning, beprövad metodik och didaktik, i syfte att öka likvärdigheten och kvaliteten i stadens förskolor. Förskolans läroplan ligger som grund för uppdraget som kan innebära att du arbetar strategiskt med såväl ledare som med nyckelpersoner i verksamheten.  

Som utvecklingsledare kommer du att tillsammans med kollegor arbeta med att stödja, vägleda och stimulera verksamheten i den digitala utvecklingen tex. genom utbildningar, information och rådgivning. Du kommer att fånga och identifiera verksamheternas krav på gemensamt digitalt stöd och utifrån vision och strategier arbetar du fram konkreta riktlinjer och planer. Du har intresse för om vad som händer i din omvärld och hittar nya arbetssätt och verktyg för digitalt lärande samt driver utveckling tillsammans med förskolechef och pedagoger. 

Vi har nybyggda aktivitetsbaserade lokaler på Gamlestads torg men för att arbeta nära våra förskolor kommer du även att vara placerad på våra mötescenter som finns på flertalet platser i Göteborg.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha pedagogisk examen eller annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdigt och erfarenhet av verksamhetsutveckling med hjälp av digitala lösningar. Du har också kunskap om digitalt lärande, digitala läromedel, relevanta digitala verktyg och med arbete i lärplattform.
Vi ser också att du har erfarenhet från att arbeta i digital läromiljö . 
Meriterande är erfarenhet av att arbeta i projekt. Kunskaper i Google Suite for Education och PingPong (Hjärntorget).
Som person är du bra på samarbete, strategisk, kreativ och relationsskapande.
Vi arbetar med utveckling av barns lärande, så det är också meriterande med fördjupad akademiska studier i pedagogik och/eller metodik. 

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: F18/323

Andra uppgifter:

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.

Upplysningar lämnas av:

Stefan Osla
Enhetschef
Telefon: 031 365 65 84

Fackliga företrädare:

Elin Pellegrino
Vision
Telefon: 031-365 53 62
E-post: elin.pellegrino@ fv.vision.se

Karin Sivertz
Kommunombud Jusek
Telefon: 031-3650612
E-post: karin.sivertz@ lf.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster