Förstelärare till Säteriskolan i Mölnlycke

Tillbaka

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Härryda kommun består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Kommunen har ca 37 800 invånare. Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. I den kommunala förvaltningen arbetar ca 2 800 personer. Kommunen har stor inflyttning av barnfamiljer och är en barnvänlig och expansiv del av Göteborgsregionen.

Säteriskolan ligger i ett naturskönt område på gångavstånd till Mölnlycke centrum och med bra förbindelser med Göteborg. En vacker ekskog gränsar till skolgården och vi har både Rådasjön och Råda Säteri inom nära räckhåll. Vår nyrenoverade skola har 280 barn från 6-11 år, fördelade från förskoleklass tom åk 5. Vi har fyra fritidshem knutna till de yngre åldrarna F-3, och en fritidsklubb för åk 4-5.

Vi är ca 40 pedagoger som arbetar i arbetslag med förskollärare, lärare i tidigare år och lärare i fritidshem som tillsammans ansvar för barnens utveckling.

För mer information: http://www.harryda.se

Arbetsuppgifter:

Uppdraget ska utgå från vår helhetsidé Rötter och vingar där det kollegiala lärandet är centralt för att utveckla kvaliteten och öka likvärdigheten i våra verksamheter. I helhetsidén beskrivs också hur medarbetare ska arbeta för alla elevers rätt att lära och utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.

Tjänsten är tillsvidaretjänst med uppdrag på enheten, som rektor och förstelärare definierar tillsammans, samt centrala delar i uppdraget som:
- att medverka på nätverksträffar
- att bidra på lärstämman
- att beskriva sitt arbete på Härryda delar och lär

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är trygg och flexibel i ditt uppdrag och som har lätt för att kommunicera med kollegor och elever. Du har en utökad pedagogisk verktygslåda med tydlig koppling till en undervisning på vetenskaplig grund och självklart sätter du elevens behov och förutsättningar i centrum.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fokusera på följande,
- Hur du visat särskilt god förmåga att utveckla elevernas lärande och utveckling.
- Hur du har arbetat för att utveckla undervisningen både i din elevgrupp och på enheten.
- Vad du tycker är viktigast att utveckla när det gäller kommunens övergripande pedagogiska arbete.
- Hur du ska bidra till att stärka likvärdigheten i kommunen.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi påbörjar rekryteringsarbetet efter hand som ansökningarna kommer in.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-02

Arbetsgivarens referensnummer: A861948

Upplysningar lämnas av:

Johanna Wallinder
Rektor
Telefon: 031-724 82 11
E-post: johanna.wallinder@ harryda.se

Facklig(a) företrädare
Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-724 67 32
E-post: lr@harryda.se

Tillbaka