Bibliotekschef

Tillbaka

Borgholms kommun omfattar norra delen av Öland - solen och vindarnas ö. Centralorter är Borgholm, Köpingsvik och Löttorp. De största näringsgrenarna i kommunen är besöksnäringen och lantbruket. Borgholms kommun har drygt 10 900 åretruntboende invånare och över två miljoner besökare varje år.

Vi erbjuder en mångfald av yrkesområden och en mängd viktiga jobb. Hos oss arbetar ca 1000 medarbetare fördelat på fyra förvaltningar och två kommunala bolag. Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare med bra anställningsvillkor och en god arbetsmiljö. I vårt arbete utgår vi från våra värdeord: Välkomnande-Utvecklande-Tillsammans.

Utbildningsförvaltningens ansvarar för kommunens förskole- och grundskoleverksamhet samt bibliotek och kulturskola. Vi är ca 300 medarbetare inom förvaltningen. Biblioteket har ca 10 medarbetare och organiseras i ett huvudbibliotek i Borgholm, filialbibliotek i Löttorp, Rälla och Runsten samt skolbiblioteken på våra 6 grundskolor.
Vi söker nu ny bibliotekschef som brinner för att alla våra bibliotek ska fungera som tillgängliga mötesplatser för kultur, information, kunskap och demokratifrågor.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en bibliotekschef som kan och vill arbeta både operativt och strategiskt. Som ledare utgör du en viktig pusselbit som tillsammans med kompetent personal skapar möjligheter för biblioteksverksamheten att utvecklas. Du leder med tillit och ger dina medarbetare möjlighet att växa. I ledningsorganisationen ingår du i kulturteamet som består av bibliotek och kulturskola. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med förvaltningens övriga chefer och förvaltningsledning.
I arbetet som bibliotekschef kommer du att ha helhetsansvar för att
• leda och samordna verksamhetens planering, utveckling och kvalitetsarbete med utgångspunkt i bibliotekets uppdrag.
• ansvara för enhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö enligt de lagar och riktlinjer som finns nationellt och kommunalt.
• samverka med förvaltningens övriga chefer, både i kulturteamet och i förvaltningens ledningsgrupp.
• Du arbetar också i biblioteket som bibliotekarie viss del av tiden, vilket delvis innebär både kvälls- och helgarbete.
Till din hjälp i arbetet finns administrativt och ekonomiskt stöd från bland annat kommunens ekonomi- och HR-avdelningar och förvaltningskontoret.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har dokumenterat goda ledaregenskaper, förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat med såväl medarbetare som medborgare. Du är utbildad bibliotekarie och har erfarenhet från arbete på bibliotek. Du är ansvarstagande, strukturerad, analytisk och kvalitetsmedveten. Du är kommunikativ, har ett positivt och inkluderande förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Du uttrycker dig tydligt i både tal och skrift och är van att arbeta digitalt. Ledarerfarenhet är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Vänta inte med att söka! Vi tillämpar löpande rekrytering.
Krav
Körkort B.

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema. 
Tillträde: 2019-08-01. Eller efter överenskommelse, både tidigare eller senare.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-12

Arbetsgivarens referensnummer: A871149

Upplysningar lämnas av:

Helena Svensson
Chef utbildningsförvaltningen
Telefon: 0485-88110
E-post: helena.svensson@ borgholm.se

Jan-Erik Carlsson
Utbildningsledsare
Telefon: 0485-88150

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via Servicecenter
Telefon: 0485-88000

Tillbaka