Stödassistent med autismkompetens till korttidshem för barn och ungdom

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlikt Göteborg" – en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter:

Inom Social resursförvaltning finns fem korttidshem för personer med funktionsnedsättning. Vi söker stödassistent till Älgens korttidshem som är ett korttidshem för barn och ungdomar med autism. Som stödassistent kommer du att ingå i ett team tillsammans med stödpedagog och stödassistenter som tillsammans med gruppchef ansvarar för utvecklingen av verksamheten.
Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av barnen kring personlig hygien, måltider och fritidsaktiviteter. Även arbetsuppgifter såsom hantering av läkemedel utifrån egenvård ingår. Insatser för barnen ges utifrån en genomförandeplan i IT-verktyget Treserva där dokumentation och uppföljning ingår. Arbetsuppgifterna innefattar även andra sysslor som förekommer i ett hem som till exempel städ och tvätt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad stödassistent eller har utbildning inom vård och omsorg eller liknande utbildning med inriktning mot funktionsnedsättning. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är meriterande.
Då vi arbetar med barn och ungdomar som har autism är utbildning inom lågaffektivt bemötande och alternativ kommunikation önskvärd.
Det är viktigt att du är lyhörd, noggrann, uthållig och lösningsorienterad. I uppdraget som stödassistent krävs en god pedagogisk förmåga samt förmåga att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp.
Vi söker dig med stort intresse och engagemang för målgruppen!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A832987

Andra uppgifter:

Den som erbjuds tjänsten måste visa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas. Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. På Social resursförvaltning arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. I rekryteringsprocessen vill vi ta tillvara de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra våra verksamheter. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp

Upplysningar lämnas av:

Christina Ingmyr
Gruppchef Älgen Korttidshem
Telefon: 031-368 80 39

Fackliga företrädare:

Kommunal
Telefon: 031 365 44 88

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster