Hej biståndshandläggare inom särskilt boende!

Publiceringsdatum: 2019-01-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö behöver dig!
Nu söker vi semestervikarierande biståndshandläggare till hälsa, vård och omsorg sommaren 2019.
Inom enhet administration, boende och utveckling ansvarar du som biståndshandläggare för att förmedla särskilt boende till brukare som fått ett gynnande beslut samt att följa upp bistånd på särskilt boende. Du tar emot och utreder ansökningar om särskilt boende från andra kommuner. Enheten har ett ansvar för att bevaka domar och bistå övriga enheter med yttrande och överklagan.

I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med kollegor jobba med ständiga förbättringar för att kvalitetsutveckla verksamheten.
Du kan erbjudas möjlighet att börja arbeta som timvikarie under våren. Vi erbjuder individuell introduktion med mentorskap
Vi sitter i centralt belägna lokaler på Västra Rönneholmsgatan 39, nära kollektivtrafik och stadens puls. https://goo.gl/maps/xoA1Sre47h82

Arbetsuppgifter

Träffa vår biståndshandläggare Anna, som berättar mer om sitt jobb: https://www.dropbox.com/s/g5nt87uyd0aylav/Bist%C3%A5ndshandl%C3%A4ggare%20Anna.mp4?dl=0
Som biståndshandläggare arbetar du med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen (SoL). Detta innebär att utreda behov, fatta beslut och följa upp insatser. Det dagliga arbetet innefattar dokumentation, individuella möten, vårdplaneringar och samverkan med övrig personal, anhöriga och andra externa myndigheter. Vi cyklar, vilket ger vardagsmotion, har fin arbetsgemenskap och har ett utvecklande yrke med ett mångfald av möten.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller under utbildning och genomfört praktik inom myndighetsutövning (termin 5) och har god kunskap inom gällande lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet ProCapita och IBIC.
Som person är du tydlig, strukturerad, har en positiv inställning, är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt.
Du måste kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Om du befinner dig på annan ort, kan intervju ske via Skype. Tillträde efter överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2019-08-30

Antal platser: 10

Ansökan

Ansök senast: 2019-04-28

Referensnummer: 175-19-05

Kontaktpersoner

  • Annelie Priebe
  • Sektionschef
  • 040-34 39 86

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: https://malmo.se/malmobehoverdig