Verksamhetschef till samhällsplanering

Tillbaka

Lerum är i ett expansivt skede och mycket är på gång, detta berör inte minst verksamhetsområdet samhällsplanering. Verksamhetsområdet samhällsplanering ingår i sektor samhällsbyggnad och består av enheterna plan, mark- och exploatering, projekt och strategisk planering.

Samhällsplanering har historiskt genomgått organisatoriska förändringar och fokusområden är nu struktur, personal och att dess kompetens tas till vara. Goda förutsättningar finns med en ambitiös och intresserad politisk ledning, kompetent personal, ett område som utvecklas hela tiden där många vill bidra till ett växande samhälle.

Arbetsuppgifter:

Som verksamhetschef är ditt arbetsområde att styra och leda samhällsbyggnadsprocessen. Det kommer därför att krävas nytänkande och mod att pröva olika metoder så att kommunen kan svara upp mot de höga ambitioner som finns inom samhällsbyggnadsprocessen. Men lika viktigt är att bygga upp organisationen så att chefer och medarbetare känner tillit och kan utvecklas i takt med de krav och utmaningar som råder. Tillsammans med din ledningsgrupp utvecklar du Lerums kommun till en attraktiv plats att bo och leva på och inte minst arbeta

Som verksamhetschef har du dels ansvar för ekonomi, personal och utveckling av verksamheten. Du ingår i sektor samhällsbyggnads ledningsgrupp där du är med och tar ansvar för hela sektorns verksamhet och utveckling, i enlighet med antagna styrdokument. Du har även ett tydligt invånarperspektiv och agerar samordnande mot sektorns och kommunens andra verksamheter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som brinner för samhällsplanering. Du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation och gillar att arbeta för att förvekliga de mål och uppdrag som finns på ett hållbart sätt.

Du är en duktig och strukturerad ledare som har förmåga att se till helheten. Utifrån ditt problemlösande förhållningssätt tar du dig an de utmaningar som uppdraget kräver. Du har förmåga att leda genom andra och låta organisationen växa med uppdragen. För att lyckas i uppdraget krävs att du har god kommunikativ förmåga och sätter värde i att bygga goda relationer.
Du har relevant högskoleutbildning för området och flera års erfarenhet av ledarskap inom verksamhetsområdet samhällsplanering.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: A857711

Upplysningar lämnas av:

Annika Sjöberg
Sektorchef
Telefon: 0302-52 12 20

Facklig(a) företrädare
Carina Gillquist
Kartingenjör
Mobiltelefon: 0730869632
Telefon: 0302521574
E-post: Carina.Gillquist@lerum.se

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Tillbaka