Socialsekreterare till barn- och ungasektionen

Arbetsplatsen

Gnosjö, kommunen med Gnosjöandans mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan – livskvalitet för alla.

Gnosjö kommun är beläget i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Vi satsar medvetet på friskvård för all personal. Som arbetsgivare har vi bland de lägsta ohälsotalen i Sverige.

Som socialsekreterare inom barn- och ungaenheten arbetar man inom Individ- och familjeomsorgen (IFO). IFOs organisation är indelad i tre enheter; en IFO-chef samt 1:e socialsekreterare för barn- och unga, 1:e socialsekreterare för vuxen samt 1:e bistånds-
och LSS-handläggare.

I enheten barn- och unga finns även socialsekreterare som arbetar med ensamkommande barn, familjehem och familjerätt samt ett öppenvårdsteam.

IFOs myndighetshandläggare har metod- och processhandledning av extern handledare.

Vårt mål är den enskildes behov i centrum och en rättssäker handläggning.

Läs gärna reportage om arbetsplatsen i länk nedan.
http://www.gnosjo.se/kommunpolitik/nyhetsarkiv/2018/enspannandeutvecklingsfaspaindividochfamiljeomsorgen.5.742d0b1f161f599f510539.html

Läs mer >>

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att göra förhandsbedömningar, utredningsarbete och uppföljning av beslutade insatser enligt SoL och LVU avseende barn och unga 0-20 år. Det är ett varierande arbete som innehåller en bredd av arbetsuppgifter som möten med människor i utsatta situationer, samverkan, teamarbete, dokumentation och kunskapssökande. Vi dokumenterar enligt BBIC- Barns behov i centrum. Arbetet ställer höga krav på att följa lagar, regler och riktlinjer samt att hålla sig uppdaterad inom området. Vi strävar efter att alltid ha barnen i centrum i vårt arbete.

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss i Gnosjö kommun. Vi erbjuder dig därför:
- Konkurrenskraftig lön
- Vi planerar för att utöka det administrativa stödet i form av socialassistent
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag
- När arbetet tillåter kan du till viss del arbeta hemifrån.
- Årlig trivselpeng till arbetsgrupp
- Fritidsklubb med resor, bio- och teaterbesök till reducerad kostnad
- En verksamhet med goda relationer.
- En verksamhet med den lilla kommunens fördelar. Beslutsvägarna är korta, och det finns en närhet till våra politiska beslutsfattare.
- En verksamhet som hjälps åt över gränserna och där vi bryr oss om varandra.


Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Körkort B är ett krav. . Vi söker Dig som har examen från socionomprogrammet. Erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Att du har god kunskap gällande lagstiftningen inom Sol och LVU.
Som person har du god social kompetens och har lätt för att samarbeta med andra men också förmåga att arbeta självständigt. Du bör ha empatisk förmåga och lätt för att kommunicera med klienter, anhöriga och kollegor mfl. Du ska kunna arbeta strukturerat och att kunna bidra till att utveckla arbetsformer.
Ditt arbetssätt bör präglas av engagemang, drivkraft och med förmåga att ta eget ansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Mycket god datavana. Vi har MagnaCura som verksamhetssystem.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse
Antal platser: 1


Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-07-15
Arbetsgivarens referensnummer: Y 314834

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb


Upplysningar

Elisabeth Andersson
Socialchef
0730651316
0370 - 33 13 67
elisabeth.andersson@gnosjo.se

Vision - Jennie Ewaldén
0370-33 12 89

SSR - Jessica Kostin
0370-33 12 85