<<Tillbaka

BiståndshandläggareDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 kollegor som på olika sätt möjliggör att stadens äldre och personer med funktionsvariation kan leva ett rikt och självständigt liv.

Vi söker nu biståndshandläggare till hemtagningsteamet i Helsingborg stad. Är du den vi söker som vill ha ett utmanade arbete där teamarbetet är i fokus? Då är du välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Hemtagningsteamets uppdrag är att möta upp kunden efter att hen blivit utskriven från sjukhuset i de fall det föreligger ett behov av ytterligare vård och omsorg under de första 14 dagar. Under vårdplaneringsmöte redan samma dag som kunden kommer hem görs en gemensam genomgång av teamet och ni bedömer vilket stöd som individen är i behov av i den närmaste tiden.

Som biståndshandläggare bedömer du kundens behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och arbetar utifrån en helhetssyn med individen i centrum. Du kommer att arbeta tillsammans med en koordinator, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut och undersköterska. Tillsammans arbetar ni för att skapa trygghet hos den enskilde och den enskildes anhöriga. Teamet samverkar även med andra professioner och verksamheter.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

Tycker du om att arbeta med människor, har ansvarskänsla med kundens individuella behov i fokus är det här ett uppdrag för dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du är positiv, initiativrik, har god kommunikativ förmåga och en bra samarbetsförmåga i alla led. Du kan hantera uppkomna arbetssituationer med integritet och omdöme samt kan arbeta både i team och självständigt. Du är både strukturerad och har god förmåga att hantera krav från omgivningen utan att tappa fokus på uppdraget. Du arbetar för delaktighet i utvecklingen av hemtagningsteamet och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter samtidigt som du är öppen för att lära dig mer.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du

• ha socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

• ha god kunskap om dokumentationssystemet procapita

• ha erfarenhet av SVPL IT mina planer

• kunna uttrycka dig väl i tal och skrift

• inneha B-körkort.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning och även av att arbeta med individens behov i centrum. Du har goda kunskaper gällande lagstiftning inom området så som Socialtjänstlagen (SoL) men även lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2019-03-01
Tidsbegränsat till: 2020-03-30
Antal platser: 1

Upplysningar

Pia Månsson Zander
Enhetschef Hemtagningsteamet
070-8645942

Fackliga representanter:

Vision
042-10 73 65

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C24613
Sista ansökningsdatum: 2019-02-18


Sök jobbet här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.