<<Tillbaka

Tim- och sommarvikariat inom Socialpsykiatri LSSDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialpsykiatri, LSS 9 innefattar fyra boende som vänder sig till vuxna personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar; Himmelstalundsvägen, Narcissgatan, Kantorsgatan och Stenkretsgatan.

Arbetsuppgifter

En timanställning eller ett sommarvikariat i vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborgs stad ger dig chansen att påverka andra människors vardag. Du får möjlighet att arbeta tillsammans med erfaren personal, samt sjuksköterskor, fysioterapeuter och stödassistenter. Du ger stöd och omsorg i vardagen med till exempel stöd vid måltider och fritidsaktiviteter, sysselsättning, personlig hygien samt omvårdnad. I arbetet kommer du att utföra dokumentation.

Inom LSS-verksamheten arbetar du stödjande och handledande med ett pedagogiskt arbetssätt för att våra brukare i vardagen, så långt det är möjligt, ska kunna leva som andra med livskvalité, goda levnadsvillkor och delaktighet. Våra verksamheter arbetar med alla åldrar och brukarnas behov skiljer sig från varandra, bland annat personer med psykisk funktionsnedsättning med behov av pedagogiskt stöd till personer med funktionsnedsättning med omvårdnadsbehov enligt HSL.

Uppdraget innebär att våra brukare ska få livskvalitet, känna trygghet och få ett individanpassat stöd och service. Genom detta stöd ska våra brukare kunna skapa förutsättningar för ett självständigt liv och därmed ta del av samhällets välfärd.
Arbetet innebär oregelbundna arbetstider under dag, kväll och natt på schema, oftast både vardagar och varannan helg samt vaken natt.

Kvalifikationer

Inom LSS-verksamheten är det viktigt att du är lösningsfokuserad, självständig och har en förmåga att arbeta pedagogiskt. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer samt att du är ansvarstagande, pålitlig och att du stöttar brukaren till delaktighet i vardagen. Du bör ha en personlig mognad och inre trygghet.

För att passa i rollen som sommarvikarie ska du vara positiv, initiativrik och du ska kunna arbeta både självständigt och i team.

Du har hög social kompetens med god självinstinkt och du ser bemötande, tillit och delaktighet som viktiga faktorer.

Du är utbildad skötare/undersköterska gärna med inriktning psykiatri eller under pågående utbildning till detta. Även KY-utbildning gäller.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska ha möjlighet att arbeta under hela sommaren, juni, juli och augusti.

Krav på svenska i skrift och språk.

Du ska ha körkort och vilja köra bil.

Erfarenhet är meriterande

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Löneform: Timlön.
Tillträde: Anställningarna sker löpande under våren. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vid sommarvikariat erbjuder vi en sysselsättningsgrad på minst 75 % i snitt sett över hela sommarperioden.
Antal platser: 20

Upplysningar

Anna Åkerman
Enhetschef
anna.akerman@helsingborg.se

Annika Pihl
Sektionschef
annika.pihl@helsingborg.se

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C24443
Sista ansökningsdatum: 2019-02-17


Sök jobbet här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.