Förste socialsekreterare till Familjehemsenheten

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar med cirka 53 000 invånare. Här lever och arbetar människor från hela världen, vilket ger Angered en dynamisk och internationell prägel. Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där vi känner stolthet över stadsdelen och utvecklas tillsammans. I stadsdelsförvaltningen Angered arbetar cirka 2000 medarbetare. Vi driver verksamheter inom individ- och familjeomsorg, social omsorg, samhälle, intern service, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Hos oss erbjuds du möjlighet att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på att ge invånarna service av hög kvalitet.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en 1:e socialsekreterare till familjehemsenheten i Angered.

På familjehemsenheten arbetar idag 20 socialsekreterare, varav 14 arbetar som familjehemssekreterare, tre på kontaktverksamheten och en som integrationsvägledare. Arbetsledningen består av en enhetschef och två 1:e socialsekreterare. Enheten har under hösten genomfört en förändring och har nu tre familjehemssekreterare som arbetar med jour och två som arbetar med rekrytering.

Som 1:e socialsekreterare fungerar du som ett lättillgängligt och nära stöd för familjehemssekreterarna i det dagliga arbetet. Ditt uppdrag är att arbetsleda och upprätthålla rättssäkerheten i ärendehanteringen utifrån gällande lagstiftning. Du ansvarar för metodutveckling och hålla dig à jour inom området bland annat genom aktuell forskning. Tjänsten innebär samverkan med andra aktörer, internt och externt utifrån uppdraget.

Vi erbjuder dig ett varierande och stimulerande arbete i en engagerad och utvecklingsorienterad arbetsgrupp. Tillsammans med oss har du möjlighet att göra skillnad för stadsdelens barn och unga.

Kvalifikationer:

Du som söker har socionomexamen och erfarenhet av familjehemsarbete samt av arbete med myndighetsutövning barn och unga. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete som 1:e socialsekreterare.

Arbetet på enheten bygger på ett nära samarbete mellan barnsekreterare och familjehemssekreterare varför du som 1:e socialsekreterare måste kunna röra dig mellan de olika perspektiven. Du behöver ha en god förmåga att samarbeta med alla du träffar i arbetet. Du som söker är professionell i din yrkesroll och har förmåga att agera strukturerat, pedagogiskt och prestigelöst.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-13
Referensnummer: A910000

Andra uppgifter:

Vi kommer påbörja urvalsarbetet och intervjuer under ansökningstid. Tveka inte. Välkommen med din ansökan redan idag!

I stadsdelsförvaltningen Angered vill vi att medarbetarna ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande och arbetsglädje.
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och inom stadsdelsförvaltningen. Ett exempel är vår stadsdelsgemensamma introduktionsdag och vissa sektorer har även egna introduktionsdagar.

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vi skapar löpande möjligheter för dig att ha en aktiv fritid, bland annat genom ett gediget friskvårdsprogram och förmånliga rabatter på årskort hos flera träningscenter, en cykelförmån och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar även rökfri arbetstid.

Då Göteborgs Stad har upphandlade avtal med rekryterings- och annonseringskanaler undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Louise Westerlund
Tf. Enhetschef Familjehemsenheten
Telefon: 031-365 21 85
E-post: louise.westerlund@ angered.goteborg.se

Maria Åkesson
Enhetschef Familjehemsenheten
Telefon: 031-365 23 05
E-post: maria.akesson@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Adisa Karabegovic
Ombud för Vision
Telefon: 031-365 22 76
E-post: adisa.karabegovic@ angered.goteborg.se

Johanna Morgensterns
Ombud för SSR
Telefon: 031-366 65 33
E-post: johanna.morgensterns@ saco.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster