Vi söker metodhandledare!

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Vård och äldreomsorgsförvaltningens myndighetsavdelning handlägger ärenden inom LSS, SoL, färdtjänst och bostadsanpassning.

Vi söker nu en ny kollega. Du kommer vara del av ett glatt team med kompetenta medarbetare och kommer främst att arbeta inom LSS där vi är åtta personer i gruppen.
Vi värnar om en bra arbetsmiljö där vi stöttar varandra och arbetar för en god gemenskap. Du kommer att få möjlighet till förmånliga träningsmöjligheter samt semesterväxling.

Vi hoppas att just Du kommer trivas hos oss!

Arbetsuppgifter:

I rollen som metodhandledare stödjer du avdelningens handläggare i det dagliga arbetet när det gäller metodik och rättssäkerhet. Ditt verksamhetsområde är främst ärendehandläggning enligt LSS.
Du kommer ha ett nära samarbete med en kollega som har samma arbetsuppgifter fast riktat mot SoL. Du kommer även arbeta ihop med avdelningschefen för att följa upp verksamhetens mål och resultat.

Som metodhandledare kommer du att arbeta självständigt och vara drivande i verksamhetens förbättring- och utvecklingsarbete. En del av arbetet innebär att du stöttar dina kollegor i handläggningsprocessen och ibland själv handlägger ärenden.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen, social omsorg eller annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har en flerårig erfarenhet av myndighetutövning och metodhandledning inom både LSS och SoL.

Du har goda kunskaper om den lagstiftning som är aktuell inom området. Vi ser gärna också att du är omvärldsorienterad då du ska bevaka utvecklingsområden samt rättsläget inom verksamhetsområdet. Du har en god pedagogisk förmåga och är entusiasmerande i att driva utvecklingsarbete och arbeta målinriktat. Det är meriterande om du har goda kunskaper inom IBIC.

Du är empatisk i kontakten med den enskilde och närstående. Du har lätt för att samarbeta och är flexibel i din yrkesroll.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A839593

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Titti Davidson
Avdelningschef för myndighetsavdelningen
Telefon: 0322-617076
E-post: titti.davidsson@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-616 000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster