Legitimerad arbetsterapeut för aktivitets- och funktionsbedömningar

Publiceringsdatum: 2019-02-18

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Sektionen för rehabilitering är en del av enheten för Hälsa och Stöd inom funktionsstödsförvaltningen. Här arbetar engagerade legitimerade arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster gemensamt med förebyggande, förbättrande och kompenserande åtgärder för personer med nedsatta funktions- och/eller aktivitetsförmågor. Tillsammans gör vi det möjligt för Malmöbor att leva ett självständigt liv och få en fungerande vardag. Ett gott arbetsklimat, respekt, förtroende och tillit till varandra är viktiga faktorer hos oss.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut i funktionsstödsförvaltningen arbetar du mot målgruppen tillhörande LSS och socialpsykiatri.

Dina primära arbetsuppgifter är att genomföra aktivitets- och funktionsbedömningar inför biståndsbeslut. Andra områden inom uppdraget är att arbeta som resurs i SVU-teamet, prova ut och förskriva hjälpmedel efter bedömning samt att författa intyg inför beslut om bostadsanpassning eller andra uppgifter som verksamheten har behov av.

Du kommer att arbeta enskilt eller i team bestående av arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska och biståndshandläggare.

Verksamheten befinner sig just nu i ett förbättringsarbete med bland annat utveckling av teamarbetet. Fokus ligger på att hitta nya metoder och lösningar både i arbetssätt och patientarbete, vilket sker i samarbete med andra verksamheter inom förvaltningen. Din medverkan i vårt systematiska kvalitetsarbete kommer därför att bli betydelsefull.

Uppdraget innebär stor variation och även om du har lång erfarenhet bjuds du på utvecklingsmöjligheter.

Dokumentation sker i journalsystemet Procapita.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Tidigare erfarenheter av att arbeta mot målgruppen eller inom kommunal hemsjukvård är meriterande. Du har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd för patienternas individuella behov. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska och har god datorvana. Arbetet kräver både en hög grad av självständighet och en god förmåga till samarbete.

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens och erfarenhet.

Vi tillämpar flextid och friskvårdsbidrag finns.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-04

Referensnummer: 177-19-48

Kontaktpersoner

  • Therése Grevendahl
  • Sektionschef
  • 0766-083709

Fackliga företrädare

  • Nellyan Estefania Leiva Lundström
  • Sveriges Arbetsterapeuter
  • 0733-771662

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Vi påbörjar vårt urvalsarbete genom att löpande kalla till intervjuer under ansökningstiden. Vänta därför inte med din ansökan.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen