Stenungsunds Kommun söker stödpedagog

Tillbaka

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Socialtjänst innefattar 3 verksamheter; Vård och omsorg, Individ- och familjeomsorg samt Funktionsvariation.

Inom området funktionsvariationer verkställs insatser enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och socialtjänstlagen (SoL) riktat till människor med olika funktionsvariationer. Insatserna utformas så att de stärker den enskildes möjlighet att aktivt få delta i samhällslivet och leva och bo under trygga förhållanden, med respekt för självbestämmande och integritet. Gruppbostäder/boendestöd, daglig verksamhet, korttidsboende, och olika avlastningsformer är några av stödfunktionerna. Alla instanser i kedjan bidrar till ett kvalitativt och tryggt stöd för personer med funktionsvariation.

Funktionsvariationsområdet är inne i en spännande utvecklingsfas med vår resa från Good to Great, vi lever våra ledord:
Vi jobbar tillsammans vi bryr oss om varandra och vi har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en stödpedagog till Funktionsvariationsverksamheten, Daglig verksamhet.
Vårt synsätt i arbetet inom funktionsvariation präglas av vår tro på att alla människor har en egen förmåga och vilja att leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt. Vårt stöd och våra insatser utformas och anpassas efter var och en genom personens individuellt framtagna genomförandeplan.

Som stödpedagog inom Daglig verksamhet bidrar du, tillsammans med dina kollegor, till att den enskilde får en meningsfull sysselsättning och ett stöd så att individens utveckling och självständighet främjas.

I arbetet samarbetar du med kollegor inom Daglig verksamhet, personal på våra boende samt med andra yrkesgrupper runt den enskilde ex bostöd, hälso och sjukvårdspersonal mfl.

Du deltar aktivt vid arbetsplatsträffar samt andra möten.
Du dokumenterar efter gällande lagstiftning.
Du deltar i utvecklingsarbeten och arbetar efter våra gemensamma mål.

I Stenungsund används schema -och samplaneringssystemet Time Care Planering vilket innebär att du eventuellt kommer att arbeta på fler arbetsplatser.

Kvalifikationer:

För att söka tjänsten krävs det att du har stödpedagogutbildning - eftergymnasial utbildning på minst två år med inriktning aktivering, pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer giltig.

Arbetet som stödpedagog ställer krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.
Som person ska du vara kreativ, strukturerad och lösningsfokuserad.
Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-20

Arbetsgivarens referensnummer: A857663

Upplysningar lämnas av:

Yasmin Andersson
Enhetschef
Telefon: 0303-73 80 32
E-post: yasmin.andersson@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Tillbaka