IFO chef

Arbetsplatsen

Gnosjö, kommunen med Gnosjöandans mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan livskvalitet för alla.

Gnosjö kommun är beläget i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Som arbetsgivare har vi bland de lägsta ohälsotalen i Sverige.

Individ- och familjeomsorgen är en verksamhet där olika delar tillsammans utgör en helhet.

Vuxensektionen omfattar försörjningsstöd, flykting- och integration, missbruk, Medverkan familjefrid i GGVV, samt SOL och LSS handläggning.

Barn- och ungdomssektionen omfattar familjehem, familjerätt, barn- och ungdomsutredningar, öppenvårdsteam med fältverksamhet samt familje- och ungdomsbehandling.

I de olika verksamheterna finns 1:e socialsekreterare som leder och fördelar det dagliga arbetet i gruppen.

Reportage om arbetsplatsen finns i bifogad länk

http://www.gnosjo.se/kommunpolitik/nyhetsarkiv/2018/enspannandeutvecklingsfaspaindividochfamiljeomsorgen.5.742d0b1f161f599f510539.html

Arbetsuppgifter

Vi är glada att vi nu kan erbjuda vår nuvarande IFO-chef tjänsten som biträdande förvaltningschef. Vi är också glada för att hon även i fortsättningen kommer finnas kvar i organisationen med ett mer övergripande ansvar.
Vi söker därför nu en ny IFO-chef som kan ersätta henne.

Nu har Du en unik möjlighet att vara med som chef i ett spännande utvecklingsarbete!

Vi tror att du är en god förebild och har erfarenhet av att leda och verka i kommunal verksamhet. För medarbetarna på enheten är det viktigt med en närvarande chef som kan motivera och entusiasmera. Därför ser vi att du som ledare har förmåga att leda genom andra, mod att ge mandat och tillåta andra att växa med uppgiften. Ditt ledarskap entusiasmerar och bidrar till en organisationskultur som präglas av öppet klimat och god arbetsmiljö. Eftersom arbetet innebär många kontakter med olika människor är det viktigt att du är lyhörd och kommunikativ och att du på ett engagerat och prestigelöst sätt kan leda och inspirera andra. Din uppgift blir att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten. Du arbetar mot uppsatta mål och ansvarar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalité och arbetsmiljö.

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss i Gnosjö kommun. Vi erbjuder dig därför:
- Friskvårdsbidrag
- När arbetet tillåter kan du till viss del arbeta hemifrån.
- Årlig trivselpeng till arbetsgrupp
- Fritidsklubb med resor, bio- och teaterbesök till reducerad kostnad
- En verksamhet med goda relationer.
- En verksamhet med den lilla kommunens fördelar. Beslutsvägarna är korta, och det finns en närhet till vara politiska beslutsfattare.
- En verksamhet som hjälps åt över gränserna och där vi bryr oss om varandra.
Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi vill att du har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
Du har arbetat inom socialtjänsten med myndighetsutövning.
Att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som chef inom IFO verksamhet.
Körkort är ett krav.

Vid urvalet kommer vi att värdera dina personliga egenskaper samt din inställning till uppdraget i kombination med utbildning och erfarenhet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Antal platser: 1


Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-11-11
Arbetsgivarens referensnummer: B700882

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb


Upplysningar

Elisabeth Andersson
Socialchef
0370 - 33 13 67
elisabeth.andersson@gnosjo.se

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel.
0370-33 10 00