Lärare med inriktning mot arbete i fritidshem Örelundskolan

Tillbaka

Bollebygd är en av Sveriges snabbast växande kommuner och ligger naturskönt mellan Göteborg och Borås. Vi har bra kommunal service och goda pendlingsmöjligheter. Kommunen står inför flera spännande utmaningar i takt med att kommunen växer och efterfrågan på kommunala tjänster ökar.

Inom bildnings- och omsorgsförvaltningen finns förskoleverksamhet, förskoleklass och grundskola med integrerad särskola fördelad på en F-6-enhet med ca 400 elever, ett högstadium med ca 300 elever i centralorten Bollebygd samt två små skolor med ca 120 elever vardera i Töllsjö respektive Olsfors.

Nu söker vi en lärare till Örelundskolans fritidshem.

Örelundskolan har drygt 150 elever från förskoleklass till skolår 6. Skolan renoverades under 2014 för att anpassas pedagogiskt och till den växande verksamheten. Örelundskolans fritidshem med tre avdelningar, en för F, en för åk 1 och en för åk 2-åk 3 och åk 4, ligger i eller i nära anslutning till Örelundskolan i Olsfors.
Skolan har deltagit i Läslyftet, ett språkutvecklande projekt från Skolverket samt i utvecklingsprojektet HELA - Holistiskt Engagerat Lärande för Alla.

I arbetslagen har vi en levande dialog kring hur vi ska utveckla vår pedagogiska verksamhet, för att säkerställa en fortsatt hög måluppfyllelse bland våra fantastiska elever.

Drygt 10 procent av eleverna har annat modersmål än svenska.

För mer information: http://www.bollebygd.se

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta med att planera och genomföra fritidshemsaktiviteter i samarbete med barnen och övrig personal, stödja barnen i deras lärande och utveckling samt samverka med barnens föräldrar i syfte att göra dem delaktiga i fritidshemmets mål och pedagogiska uppdrag. I arbetet kommer även att ingå nära samarbete med skolan samt viss undervisning i förskoleklassen.

Kvalifikationer:

Vi söker en lärare som har relevant pedagogisk utbildning med inriktning mot fritidshem alternativt fritidspedagogik.

Som person är du lyhörd och har förmåga att möta elever med olika behov. Du är en tydlig ledare i mötet med eleverna och intresserad av att utveckla arbetet på fritidshemmet. Du är också flexibel, ansvarstagande och lösningsinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-31

Arbetsgivarens referensnummer: 17/99

Upplysningar lämnas av:

Milena Lampret
Rektor
Telefon: 033-430 56 60

Tillbaka