Missbruksbehandlare, Lilla Edets Kommun

Tillbaka

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter:

Lilla Edets kommuns Individ och familjeomsorg har som mål är att bli Sveriges bästa socialtjänst!

Vi söker en person som har utbildning och erfarenhet inom missbruksområdet, för arbete på vår utförarenhet inom öppenvården. Du kommer att vara en av huvudpersonerna i att utveckla arbetet kring beroende, missbruk och anhörigstöd. I arbetet ingår det att samarbeta med tex vårdcentral, psykiatri, handläggare samt övriga individ och familjeomsorgens arbetsgrupper. Vårt mål är att på bästa sätt möta upp de behov som finns hos de som bor i kommunen. Vi erbjuder en organisation med många möjligheter, vi vill utvecklas och arbetar ständig med förbättring. Vår öppenvårdsenhet består av 14 engagerade kollegor som huserar i nya lokaler, vi består i nuläget av socialpsykiatriskt boendestöd samt familjepedagoger. Vi jobbar tillsammans för att skapa en god arbetsmiljö, en rolig arbetsplats och givetvis ett gott socialt arbete som vi kan vara stolta över. För att nå detta jobbar vi Lean-inspirerat vilket förtydligar, förenklar och underlättar våra processer. Vi genomför kontinuerligt kompetenshöjande aktiviteter.

Vill du vara med?

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en grundutbildning som tex socialpedagog, socionom, psykiatrisjuksköterska, sjuksköterska, beteendevetare, terapeut eller annan likvärdig utbildning. Du har utöver det påbyggnadsutbildningar inom missbruksområdet.
Hos oss är det viktigt med en positiv anda och mycket eget driv, en vilja att vara med och utveckla verksamheten. Du vill, kan och vågar se tillvaron utifrån vad som är bäst för huvudpersonen. Du trivs bra med stor variation på arbetsuppgifterna, vill göra skillnad och vill vara med i vår strävan att bli Sveriges bästa socialtjänst. Vi erbjuder samtliga medarbetare MI-utbildning och ICDP-utbildning. Vi erbjuder övriga utbildningar utifrån behov hos organisationen och/eller den enskilde. Vi har ett generöst flextidsavtal samt möjlighet till arbete hemifrån vid administrativt arbete.

Körkort krävs

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100% med flextidsavtal
Tillträde: Tillträde snarast men hänsyn tas till eventuella uppsägningstider.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-09

Arbetsgivarens referensnummer: A860665

Upplysningar lämnas av:

Emil Gusteus
Enhetschef
Telefon: 0520-65 96 01
E-post: emil.gusteus@lillaedet.se

Facklig(a) företrädare
Dennis Lindberg
Arbetsplatsombud Vision
Telefon: 0520-659699
E-post: Dennis.lindberg@ lillaedet.se

Pia Ahlberg
SSR
E-post: akademssrle@gmail.com

Tillbaka