Medicinteknisk ingenjör

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Medicintekniska avdelningen, MTA utför service och underhåll av den medicintekniska utrustning och system som används inom regionen. Vi är placerade på Visby lasarett men arbetar över hela ön. Arbetet utförs både under planerade och akuta förhållanden.

Avdelningen består idag av fem medicintekniker och en sjukhusfysiker. Vi söker nu ännu en medarbetare. Vårt uppdrag växer allteftersom mer och mer medicinteknisk utrustning implementeras i hälso- och sjukvården.

Arbetsuppgifter

Avdelningen ansvarar för servicen av den medicintekniska utrustningen. Visby lasarett är ett akutsjukhus och har därmed en stor bredd på vården och tillhörande utrustningar. Vi servar bland annat operation, förlossning, akutmottagning och tillhörande vårdavdelningar. Vi ansvarar även för regionens vårdcentraler och tandvårdsenheter. Utöver det har vi avtal med några privata aktörer.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat avhjälpande- och förebyggande service. Utbildning av vårdpersonal och drift av medicintekniska it-system.

Utöver teknisk support medverkar vi vid nyanskaffning av medicinteknisk utrustning. Vi är med vid utformningen av kravspecifikationer och genomför ankomstkontroller.

Tjänsten möjliggör stor variation av arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter för den som är driven.

Arbetet är självständigt och du kommer ta egna beslut samtidigt som du arbetar i ett lag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är examinerad högskoleingenjör inom medicinsk teknik, alternativt är du gymnasieingenjör med praktisk erfarenhet som ger motsvarande kompetens.

Du behärskar svenska och teknisk engelska i tal och skrift samt har arbetslivserfarenhet inom det medicintekniska området eller annat självständigt servicearbete med stort kundfokus.

Erfarenhet av arbete med dialysteknik är meriterande.

Vi värdesätter att du är noggrann och handlingskraftig samt har förmåga att arbeta både i grupp och självständigt. Avdelningens arbete vilar på goda kontakter med övrig personal, våra leverantörer och ibland brukare/patienter. Därmed är din känsla för god service och ett positivt bemötande av andra människor ett måste.

Du måste ha B-körkort då vi utför service över hela ön.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Anställning

 • Arbetsplats
  Medicintekniska avdelningen, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
 • Anställningsform
  Tillsvidareanställning
 • Omfattning
  Heltid
 • Tillträdesbeskrivning
  Tillträde snarast, enligt ök
 • Antal tjänster
  1

Kontakt

 • Anna Andersson
  Enhetschef
  0498-268351

Ansökan

 • Arbetsgivarens referensnummer
  A744914
 • Sista ansökningsdatum
  2018-03-11

Övrigt

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv utSkriv ut