Stödassistent

Vi söker nu stödassistent till våra verksamheter, Bostad med särskild service för vuxna enligt LSS.
Närmare presentation av arbetsplatsen sker vid intervju.

Kungälv är inne i ett förändringsarbete, söker vi dig som tycker det är spännande med utmaningar och har förmåga att se möjligheter och tänka ”nytt”. Förändringen innebär att Daglig verksamhet (DV) tillsammans med Bostad med särskild service för vuxna (BMSS) kommer att samplanera sina verksamheter och arbeta med att optimera sin bemanning där medarbetarna har möjlighet att påverka sin arbetstidsförläggning utifrån verksamheternas behov.

Arbetsuppgifter:

Som stödassistent kommer du att ingå i en engagerade personalgrupper, Du arbetar med att verkställa beslut inom LSS och du ger hyresgästerna stöd och omsorg i alla vardagliga situationer.
Vi arbetar utifrån lågaffektivt bemötande och utgår från de resurser och förmågor varje individ har.
Som stödassistent arbetar du med att stödja och motivera individen till ökad självständighet. Detta görs bland annat genom att arbeta med tydliggörande pedagogik, pedagogiskt arbetsmaterial och dokumentation.
Arbetet bygger på individens behov, vilja och önskningar samt utifrån uppsatta mål för verksamheten. I arbetet ingår också att delta i olika aktiviteter som utflykter, bad, dans och promenader samt alla dagliga förekommande sysslor såsom städning, tvätt, matlagning, inköp, administrativa ansvarsområden etc. En viktig del i arbetet är socialdokumentation.
Det ingår också att kunna samarbeta med brukarens nätverk och andra samarbetspartners på ett professionellt sätt. Yrkesbeskrivning finns.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning från Barn & Fritidsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet, med inriktning mot funktionshinder.
Du behöver ha erfarenhet av arbete med personer med intellektuella och fysiska funktionshinder inom autismområdet och ha erfarenhet av arbete på gruppbostad. Det är också av vikt att du har god grundkunskap om LSS-lagstiftningen dess intentioner samt värdegrund.

Det är också meriterande om du har erfarenhet och kunskap av att arbeta med tydliggörande pedagogik, problemskapande beteende, alternativa kommunikations sätt (AKK) tecken som stöd, bilder samt sociala berättelser.

Arbetet ställer stora krav på att du har gott bemötande, god samarbetsförmåga, är öppen för förändringar, har ett reflekterande förhållningssätt och att du arbetar efter överenskomna mål.
Som person skall du vara tydlig i ditt kroppsspråk, lugn, uthållig, god fysisk och psykisk kondition och du behöver vara lösningsorienterad.

Arbetet kräver att du har goda datakunskaper. Innehav av körkort är meriterande.

Antal tjänster: 5

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: . Tillsvidareanställning, heltid med möjlighet till deltid och påverkningsbart schema för medarbetarna utifrån verksamhetens behov. Tjänstgöring oregelbunden, dag, kväll, helg och sovande jour på vissa verksamheter.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-25
Referensnummer: A846246

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Isabelle Belas
enhetschef
Telefon: 0303-23 95 72

Elle Peci
enhetschef
Telefon: 0303-23 91 09

Fackliga företrädare:

Kommunal Kungälv
Telefon: 010-44 29 445

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster