Projektledare till arbetsmarknadsprojekt

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor inom Göteborgs Stad är samlade i en gemensam förvaltning under Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Hos oss arbetar cirka 220 medarbetare med att stärka människors kompentens och drivkraft genom utbildning och/eller genom att matcha deras kunnande och talanger mot nya möjligheter på arbetsmarknaden. Vårt uppdrag bidrar till en förbättrad integration i staden samt spelar en central roll i stadens arbete för social hållbarhet.

Arbetsuppgifter:

Vill du driva ett ESF-projekt som utvecklar nya metoder för att minska glappet på arbetsmarknaden? Då söker vi dig till Projekt Plus!

Trots att arbetslösheten sjunkit de senaste åren finns det fortsatt många personer som saknar sysselsättning till följd av brist på relevant utbildning, arbetslivserfarenhet och kunskaper i svenska språket. Parallellt finns ett stort antal arbetsgivare som inte hittar personal med de kompetenser man eftersöker. Projekt Plus vill hitta nya metoder för att minska glappet och underlätta matchningen mellan tillgänglig arbetskraft och näringslivets behov. Projektet kommer utgå från de behov som företagen själva identifierat och pågår mellan april 2019 och våren 2022. 120 deltagare förväntas delta i projektet.

Som projektledare för Projekt Plus kommer du ha ett helhetsansvar för planering och genomförande av projektet, utifrån uppställda mål, budget och tidsplan. Tillsammans med tre medarbetare driver ni projektet framåt i nära samverkan med kompetenscenters chefer och medarbetare. Du har ett samordnande ansvar för övriga projektmedarbetare och du rapporterar till områdeschef för kompetenscenter.

Kvalifikationer:

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha erfarenhet av samverkan med näringsliv, branscher och professionella nätverk. Det är meriterande om du har du erfarenhet att arbeta med olika typer av arbetsmarknadsinsatser och också att du har haft chefsuppdrag eller varit projektledare, gärna i ESF-projekt.

Du har också en högskoleutbildning, gärna inom samhälls- eller beteendevetenskapliga ämnen.

Som person har du har ett stort intresse för frågor som rör arbetsmarknad och hur man kan arbeta med matchningen på den. Du har ett arbetssätt som utgår från ett fokus på möjliga lösningar och alternativa arbetssätt för att projektet ska nå sina mål. Du har en utpräglat god förmåga att samverka och obehindrat röra dig i olika samverkanssammanhang där du förväntas vara drivande mot att skapa konkret handling. Du har lätt för att bygga förtroendefulla relationer med dina samarbetspartners.

Eftersom arbetet innebär att kunna driva projektet självständigt krävs att du är noggrann och har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Du har en också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är öppen och prestigelös och har lätt för att möta människor med olika bakgrund med likabehandlingsperspektivet som utgångspunkt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-04-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-12
Referensnummer: A844496

Andra uppgifter:

Som sökande till denna tjänst kommer du i ansökningsförfarandet att få svara på ett antal frågor om din kompetens och erfarenhet inom efterfrågat område. Vi kommer att utgå från dessa i vårt urval och kommer därmed inte begära in något personligt brev.

I den här rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologiska test för att säkerställa en jämlik och rättvis behandling.

Upplysningar lämnas av:

Elin Jartun, områdeschef Kompetenscenter
Telefon: 031-368 31 08, 073-910 20 01

Fackliga företrädare:

Sabine Danielsson
Saco/LR
Telefon: 031-368 60 32

Sami Korpela
Vision
Telefon: 031-368 60 54

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster