Stödassistent

Björkebacken är ett LSS boende som är placerat i Gråbo. Boendet har bemanning dygnet runt och har i dagsläget fem boendeplatser. Målgruppen är vuxna med intellektuella funktionsvariationer, förvärvade hjärnskador eller autism.
Vi arbetar aktivt med självbestämmande, att få brukarna delaktiga i sin vardag.

Personalgruppen är ett härligt gäng medarbetare som arbetar för att utveckla verksamheten. Arbetet utgår från brukarnas behov i centrum, med bra samarbete och tydliga rutiner.

Arbetsuppgifter:

Som stödassistent på Björkebacken arbetar du i ett brukarnära arbete tillsammans med övrig personal. Du arbetar för att säkerställa vårt kvalitetsarbete genom att ta fram och implementera arbetssätt, metoder och rutiner.

Du driver utvecklingsarbetet framåt tillsammans med övriga kollegor i enligt med uppställda mål, metoder, kvalitetskrav och andra riktlinjer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har studerat Barn -och fritidsprogrammet, Omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har god datakunskap och du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och i skrift.

Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta utifrån ett strukturerat arbetssätt med tydliggörande pedagogik. Har du kunskap om lågaffektivt bemötande, alternativa kommunikationssätt som tecken som stöd, seriesamtal, sociala berättelser är det meriterande. Du är tydlig i ditt kroppspråk, lugn och uthållig. Det är också viktigt att du har ett gott bemötande och ett reflekterande förhållningssätt, både mot våra brukare, anhöriga och övrig personal. Du behöver snabbt kunna anpassa och prioritera arbetet efter det behov verksamheten kräver. Körkort är önskvärt.

Antal tjänster: tilltäde 1 feb eller enligt överenskommelse

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2019-02-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A837323

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Boel Andersson
Enhetschef
Mobiltelefon: 0703627092
Telefon: 0302-521970
E-post: boel.andersson@lerum.se

Fackliga företrädare:

Mattias Johansson
Kommunal
Telefon: 0302-521000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster