Kock/ Kokerska sökes till Gröna dockans förskola i Västra hamnen

Publiceringsdatum: 2019-02-20

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar

Gröna dockans förskola ligger i Västra hamnen i närheten av Dockan, med utsikt över hamnen, hamninloppet och havet. Vi kan följa båttrafiken in mot hamnområdet i Malmö.
Förskola har funnits i fem år och har en egen stor gård.
Vi har 6 avdelningar som arbetar i tvillinglag med en avdelning med yngre barn och en med äldre barn.
Köket är inte så stort men välutrustat med stor varmluftsugn, spis och golvstående bakmaskin.
Vi strävar efter att kök och förskola har ett gott samarbete, arbetar klimatsmart och med
ett måltidspedagogiskt perspektiv.
Tillgång till utflyktscyklar för att besöka havet, grönområde, musikkullarna och ta oss närmare staden med dess utbud. Här kan man ibland behöva förbereda måltider att ta med ut.

Vårt förskoleområde består av Fyren, Gröna dockan och Skeppets förskolor.

Arbetsuppgifter

Som kock/kokerska ansvarar du för beställningar, egenkontroll och kökets budget. Förutom att laga mat ansvarar du även för städning och renhållning. I övrigt arbetar du med alla i köket förekommande arbetsuppgifter.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat vilket ska spegla måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen sker efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan, och ska vara anpassad efter barnens preferenser. Maten ska vara vällagad och presenteras på ett aptitligt och trevlig sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig(alt.2-årig äldre) gymnasieutbildning med inriktning restaurang och livsmedelsprogrammet eller eftergymnasial utbildning till kock som bedöms likvärdig. Gärna några års yrkeserfarenhet, kunskaper i näringsriktig mat, specialkoster och egenkontroll. Som person är du en idérik och kreativ matlagare med erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök. Du har också förmågan att vara lyhörd för matgästernas önskemål. Du har bra samarbete med övrig personal och även barn. Du ser möjligheter istället för svårigheter, är social, stresstålig, noggrann och flexibel. Vi söker dig som gör det där lilla extra.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 1 juni 2019. Vikariat tom aug 2020

Tidsbegränsat till: 2020-08-31

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-17

Referensnummer: 172-2982

Kontaktpersoner

  • Catarina Ramnemark Vallejos
  • Förskolechef
  • 0706-94 72 53
  • Ulrika Holst
  • Biträdande förskolechef
  • 0768-74 90 51

Fackliga företrädare

  • Niclas Strömberg
  • Kommunal
  • 010-4427941

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För mer information: http://www.malmo.se