Stödassistent, funktionshinder

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi 2 300 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Verksamhetsområde funktionshinder ger stöd till personer i olika livssituationer och behov samt i alla åldrar, från barn till äldre.
Vi söker nu fler medarbetare till våra verksamheter, både tillsvidare och under kortare period.

Arbetsuppgifter:

I arbetet som stödassistent ger du stöd och service efter brukarens individuella behov och önskemål efter upprättade genomförandeplaner.
Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande. Brukarens behov ska vara i centrum och personens synpunkter ska aktivt tas tillvara. Brukaren ska få stöd och rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk och övrig personal/professioner.
I arbetsuppgifterna ingår dokumentation, administration och det kan förekomma habilitering, samt utförande av delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.

Vi söker medarbetare som har entusiasm, uthållighet och intresse för att stödja brukare i olika miljöer. Du behöver därför ha lätt för att ställa om och vara flytande mellan enheter. Vi använder oss av Time Care Planering och samplanerar olika enheter. Detta innebär att du kan komma att arbeta på fler enheter än den som du först introduceras i.

Arbetstiden är schemalagd, dag- och kvällstid, helg samt jourtjänstgöring.

Kvalifikationer:

Du är intresserad av att möta människor. Du ska kunna arbeta självständigt, men även kunna samarbeta och vara öppen för utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom funktionshinderområdet och/eller av pedagogiskt arbete.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För arbete som stödassistent krävs gymnasieprogram med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom funktionshinderområdet, barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete eller annan motsvarande utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Eftersom en del av verksamheterna riktar sig mot barn krävs att du har ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister. Utdraget är giltigt i ett år. Det är du som ansöker om utdraget och som ansvarar för att visa upp det vid anställningen. Du får mer information och kan beställa ett registerutdrag från polisens webbplats.
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

B-körkort är ett krav i en del av våra verksamheter.

Finns önskemål om arbete i specifik verksamhet eller målgrupp vänligen skriv detta i din ansökan.

Antal tjänster: 5-10 tjänster

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-10
Referensnummer: A849122

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Upplysningar lämnas av:

Anna Karlsson Arndt
Enhetschef
Telefon: 0303-70 32 66

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster