Studiehandledare i arabiska på Interkulturellt Centrum

Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens barnomsorg, dvs förskoleverksamhet och skolbarnomsorg. Förvaltningen ansvarar även för kommunens utbildningsverksamhet inom; förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunalvuxenutbildning, svenskundervisning och uppdragsutbildningar.

Arbetsuppgifter:

Nyanlända elever har rätt att få undervisningen förklarad på sitt modersmål så att de kan fortsätta utvecklas i skolans ämnen.

I rollen som studiehandledare ingår att planera, genomföra och följa upp elevens utveckling. Kontakt med föräldrar och andra pedagoger på skolorna är en viktig del av tjänsten liksom att även arbeta som studiehandledare. Studiehandledaren arbetar i tätt samarbete med skolans lärare för att underlätta för eleven att förstå innehållet i undervisningen. Studiehandledning kan ske i klassrummet tillsammans med andra, enskilt eller i grupp med elever.

Kvalifikationer:

Grundskollärare /Gymnasielärare.

Vi söker i första hand dig som är behörig studiehandledare eller har annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har goda kunskaper i det aktuella språket samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vidare har du goda kunskaper om det svenska samhället och du kan tydligt förklara kulturskillnader och hjälpa eleven i sin nya kontext. Vi vill även att du har god samarbetsförmåga, stor ansvarskänsla och förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Grundläggande datakunskaper, internetvana, mail och att arbeta i Word förväntas.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt Överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-16
Referensnummer: 1/19, UN2019:30

Andra uppgifter:

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Anna Gunnervik
Enhetschef Interkulturellt Centrum
E-post: Anna.Gunnervik@ Partille.se

Fackliga företrädare:

Alexander Köhn
Lärarförbundet
Telefon: 031-792 97 55
E-post: alexander.kohn@ partille.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster