Vi söker en enhetschef för personlig assistans inom Avdelningen för funktionsstöd

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Vi söker en enhetschef inom personlig assistans. Inom Avdelningen för funktionsstöd arbetar ca 500 medarbetare, som tillsammans arbetar för att kravanpassa och möjliggöra vardagen för den enskilde utifrån dennes individuella förutsättningar. Hindret ligger i omgivningen, inte i personen. Inom avdelningen verkställs olika insatser inom LSS, såsom personlig assistans, boende med särskild service (grupp- och servicebostäder), daglig verksamhet och korttidsverksamhet. Alingsås kommun har historiskt sett varit en samlingskommun inom funktionsstöd i närområdet, vilket gör att verksamheten är relativt stor för en kommun i Alingsås storleksordning.

Arbetsuppgifter:

Som enhetschef ansvarar du för att leda och planera verksamheten utifrån uppställda mål och lagstiftning inom verksamhetsområdet. Du kommer att ha personal- och budgetansvar. Vi förväntar oss att du kan engagera dina medarbetare och skapar förutsättningar för att klara sina arbetsuppgifter. Vår ambition är att ständigt utveckla och förbättra verksamheten och hoppas du brinner för kvalité och verksamhetsutveckling. I din roll som enhetschef kommer du att ha hjälp av olika stödfunktioner som HR och metodutvecklare.

Kvalifikationer:

Du har erfarenhet av ledarskap och det kännetecknas av ansvarskänsla, lyhördhet och tydlighet. Individer, grupper och organisation lever i ständig förändring och kräver olika behov i olika situationer, vi efterfrågar dig som har ett situationsanpassat ledarskap. Som ledare har du ett coachande förhållningssätt och arbetar aktivt med att skapa engagemang hos dina medarbetare. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i team. Du förväntas samarbeta med Dina kollegor utifrån ett prestigelöst förhållningssätt. Arbetet kräver att du har en god förmåga att planera, strukturera och leda verksamheten.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi vill att du har erfarenhet av verksamhetsområdet LSS. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som chef inom personlig assistans.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-18
Referensnummer: A846479

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Upplysningar lämnas av:

Åsa Wallin
Avdelningschef
E-post: asa.wallin@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster