Socialsekreterare Barn/unga

Vi rekryterar fler medarbetare för att stärka vår arbetsgrupp och söker dig som vill vara delaktig i vårt fortsatta utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten barn och unga i Lerum. Hos oss arbetar vi med utredning och uppföljning av ärenden för barn och unga 0-18 år. Vi har även fyra kollegor som arbetar med Familjerätt. Vi har en enhetschef, två metodhandledare samt en verksamhetsutvecklare.
Hos oss tror vi på medarbetare som under frihet tar ansvar och levererar den kvalitet som våra medborgare förtjänar och förväntar sig. Vi är stolta över våra medarbetare, och vi blir glada om du vill utvecklas tillsammans med oss.
Vill du ha ett viktigt och utvecklande jobb där du har barn och unga i fokus? Som socialsekreterare hos oss blir du en del av en arbetsgrupp där gemenskap och samverkan står i fokus. Vi hjälps åt, kommer med idéer och delar med oss till varandra. Vi ska ha en arbetsplats där det finns tid och utrymme för reflektion, utbildning och återhämtning.
Hos oss kommer du göra skillnad. Och du kommer ha roligt på jobbet. Det är viktigt för att du ska trivas och kunna utvecklas.

Arbetsuppgifter:

Vi ger dig en individuell introduktion på arbetsplatsen samt en mentor under den tid du behöver; oavsett om du är ny eller erfaren i yrkesrollen. Nya handläggare får ta del i introduktionsprogrammet Yrkesresan i regi av GR.
Du utreder och beslutar om insatser enligt SoL och LVU samt följer upp beslutade insatser. Som utredare av barn och ungas livssituation har du en viktig uppgift. Arbetet ställer betydande krav på din kompetens, kapacitet och samarbetsförmåga. Du kommer att ingå i ett av två utredarteam med en metodhandledare som stöttar dig i den process som du som handläggare ansvarar för. Utöver det dagliga stödet får du tillsammans med gruppen regelbunden extern handledning.
Kom och bli en i gänget, vi behöver dig!

Kvalifikationer:

Det är ett krav att du som söker har socionomexamen. Erfarenhet av ett arbete med myndighetsutövning och vana att utreda enligt BBIC är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och ser metodutveckling som en viktig del av myndighetsutövningen. Du är prestigelös, flexibel och trivs med att samarbeta med kollegor i en miljö där mycket pågår och där det stundtals kan vara ett högt tempo. Du har också förmåga att arbeta självständigt, driva processer och fatta egna beslut. Gott bemötande och empati för människor i svåra situationer är en självklarhet för dig, liksom målet att ge den bästa tänkbara professionella servicen till medborgarna.
Körkort är ett krav.
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-17
Referensnummer: A840350

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Svanhild Pehrson
Enhetschef
Telefon: 0302-52 14 19
E-post: svanhild.pehrson@lerum.se

Ann-Charlotte Lindblom
Metodhandledare
Telefon: 0302-52 14 41
E-post: ann-charlotte.lindblom@ lerum.se

Jeanette Risne
Metodhandledare
Telefon: 0302-52 16 67
E-post: jeanette.risne@lerum.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster