Tranemos kommun - logotyp

Sommarjobb inom Vård och omsorg

Arbetsplatsen

Tranemo kommun är vårt naturliga val av bostadsort. Här bor vi i en naturskön kommun i storstadens närhet. Här finns ett boende som passar alla – oavsett om man vill bo i en större ort, på landsbygden eller sjönära.

Vi bor i ett samhälle som jobbar för att vara ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart, där vi känner oss friska och trygga i en bra välfärd. Hos oss är mångkulturen en tillgång eftersom vårt samhälle är öppet och generöst.

Tranemo kommun har ett rikt förenings- och kulturliv. Kulturupplevelser är en viktig del av livet och fritiden är rik och varierad. Med stolthet lyfter vi fram våra kulturskatter och turistmål.

Kommunen, föreningarna och näringslivet har utvecklat en nära samverkan där ideella krafter och goda idéer tas tillvara – på det området är Tranemo kommun bland de bästa i Sverige.

Välutbyggda kommunikationer skapar möjligheter för medborgare. Det är enkelt och stimulerande att driva företag i Tranemo kommun där grogrunden finns för ett växande näringsliv.

I Tranemo kommun känner du dig välkommen. Vi verkar för en stark känsla av samhörighet. Vi skapar mötesplatser som möjliggör inflytande och delaktighet i hela kommunen.

Närheten till varandra bygger relationer för framtiden.


Arbetsuppgifter

Vill du ha ett roligt och utvecklande sommarjobb?!

Att arbeta med människor är ett fantastiskt äventyr! Du möter både nya människor och nya sidor av dig själv. Det är en utmaning att lära känna människor som är i behov av stöd och hjälp och att se hela personen, inte bara hjälpbehovet. Det är en härlig upplevelse att få dela andra människors vardag och följa dem i deras liv. Det är en utmaning som sätter kreativiteten på prov och vi kan lova att det är utvecklande på många plan!

Omsorgsarbete innebär att du hjälper människor med vardagliga uppgifter som de inte klarar själva. Det kan handla om personlig hygien, att klä sig, ge medicin eller ge socialt stöd i det dagliga livet. Du kan också få hjälpa till med service som att göra inköp, städa eller tvätta.

På våra boenden inom funktionsnedsättning tillgodoser vi de boendes behov av omvårdnad, men även fritidsaktiviteter.

Det finns vård- och omsorgsboenden i Tranemo kommun, i Dalstorp, Limmared och Tranemo. Där finns även demensboende.

Kommunens hemtjänst utför service och omsorg i hela kommunen, uppdelad i tre hemtjänstområden; Dalstorp/Grimsås, Limmared/Länghem och Tranemo.
Läs gärna mer om vad vård- och omsorgsboende samt hemtjänst innebär:
https://www.tranemo.se/stod-och-omsorg/aldre/

Inom funktionsnedsättning har vi gruppbostäder i Tranemo och Limmared, servicebostäder i Tranemo, Korttidsverksamhet för barn och unga, personlig assistans och daglig verksamhet.
Läs gärna mer om vad gruppbostad, servicebostad, Korttids och personlig assistans innebär:
https://www.tranemo.se/stod-och-omsorg/funktionsnedsattning/

Kom och bli vår medarbetare under sommaren 2019!

Vi söker personer som vill arbeta som:
UNDERSKÖTERSKOR
PERSONLIGA ASSISTENTER
STÖDPEDAGOGER
STÖDASSISTENTER

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Erfarenhet är önskvärd, men även du utan erfarenhet är välkommen att söka. Vi har som krav att du anger referensperson. Semesterperioden ligger mellan v 26 t.o.m. v 34 För att du ska känna dig trygg på ditt arbete kommer du att erbjudas en introduktion samt bredvidgång på arbetsplatsen.. Vi ser gärna att du har lämplig utbildning för det arbete som du ska utföra, men även du som saknar relevant utbildning är välkommen att söka.

Du ska ha fyllt 18 år och kunna arbeta minst 4 veckor i följd. Körkort är ett krav för hemtjänst och hemtjänst natt. Arbetsgivaren lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Timavlönad
Löneform: Timlön.
Arbetstid: Schema. 
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 150. Flera tjänster


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-26
Arbetsgivarens referensnummer: 178/2018

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb


Upplysningar

Helen Bronald
Bemanningsplanerare / Systemadministratör
0325-576244
helen.bronald@tranemo.se

Karina Vester
Bemanningsplanerare
0325-576242
karina.vester@tranemo.se

Facklig företrädare nås via växeln
0325-57 60 00