Socialt ansvarig samordnare (SAS) till Östra Göteborg

I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 1800 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 50 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt.

Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter:

Vill du jobba med att kvalitetssäkra vård och omsorg till våra medborgare i Östra Göteborg? Nu söker vi dig som vill ta dig an det viktiga uppdraget som Socialt ansvarig samordnare (SAS) i vår stadsdel. Genom stöd och uppföljning och utifrån ett helhetsperspektiv arbetar du aktivt med att säkerställa och bidra till förvaltningens långsiktiga ansvar.

I ditt uppdrag ingår att arbeta med tillsyn och granskning av förvaltningens socialtjänst samt att föreslå förbättringsåtgärder. Du säkerställer att verksamheten inom äldreomsorgen samt individ- och familjeomsorgen och funktionshinderområdet uppfyller lagar, föreskrifter och beslut.

Du stödjer verksamheterna i det systematiska kvalitetsarbetet samt bidrar till utveckling av rutiner och arbetssätt. Vidare ansvarar du för bedömning och utredning av Lex Sarah-rapporter samt gör eventuella anmälningar till tillsynsmyndigheten IVO. I uppdraget ingår även uppföljning av vidtagna åtgärder vid identifierade fel och brister i verksamheten.

Som SAS utför du intern och extern verksamhetsgranskning i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för kvalitet i verksamhet. Arbetet innefattar omvärldsbevakning bland annat gällande lagstiftning och du kommer att ingå i nätverk både i stadsdelen och i staden. Du deltar i introduktion och fortbildning av personal, genomför utredningar och bereder ärenden till nämnd och utskott.

Tjänsten är placerad på Avdelningen för strategiskt stöd och uppföljning tillsammans med övriga granskningsfunktioner såsom MAS, MAR och utvecklingsledare kvalitet. Du är underställd förvaltningscontroller. Avdelningen för strategiskt stöd och uppföljning är ansvarig för stöd och service till nämnden och förvaltningen och även har övergripande roll i frågor som t ex arkiv, kvalitetsfrågor och intern kontroll.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Du har flera års erfarenhet av social dokumentation inom verksamhetsområdena SoL och LSS samt är väl insatt i lagstiftningen. Då du i denna roll kommer att samarbeta både med vår verksamhet inom äldreomsorgen samt individ- och familjeomsorgen och funktionshinderområdet ser vi det som meriterande med erfarenhet från flera av dessa verksamheter, gärna i en liknande roll som innefattat ledarskap, verksamhetsutveckling eller kvalificerad utredning. Tidigare erfarenhet av arbete med tillsyn och granskning ser vi som meriterande.

Du som söker är en mål- och resultatorienterad person som tar egna initiativ och stimuleras av att bidra till en effektiv, kvalitetsmedveten organisation. Du är van vid att arbeta självständigt och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

I denna roll är det viktigt att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet som ska göras på ett effektivt sätt samt att du är tydlig i din kommunikation. Du har en god analytisk förmåga och behöver trivas med att arbeta med komplexa frågor och att lösa problem. För tjänsten krävs att du är mångsidig, tolerant och trygg i din yrkesroll. Att vägleda chefer och medarbetare ställer krav på att du är prestigelös utan att förlora fokus på målet samt att du är lyhörd och ha en god samarbetsförmåga.

Ett krav för tjänsten är att du har en god datavana och bekant med att hantera inom området förekommande verksamhetssystem. Det är även viktigt att du är duktig på att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-14
Referensnummer: A847835

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Lamija Sabanovic
Förvaltningscontroller
Telefon: 031-365 35 87

Inger Börmark
Sektorchef
Telefon: 031-365 38 60

Ing-Marie Larsson
Sektorchef
Telefon: 031-365 33 52

Fackliga företrädare:

Lisa Vallo
SACO/SSR
Telefon: 031-365 33 68

Mikael Johansson
Vision
Telefon: 0707-806328

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster