Bibliotekarie till Munkhätteskolan

Publiceringsdatum: 2019-02-20

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Munkhätteskolan är en F9-skola med cirka 600 elever. Skolan är under de senaste åren totalrenoverad med speciellt fokus på tillgänglighet då Team Munkhättan är en inkluderad del av skolan. Team Munkhättan är en enhet för elever med rörelsehinder och kommunikationssvårigheter. På skolan är vi ca 130 medarbetare som gör Munkhätteskolan till varje elevs bästa skola. Vi arbetar aktivt med att skapa trygga och tillgängliga lärmiljöer. Vår vision är att alla elever är allas elever.

Vi arbetar för att varje elev ska utvecklas och nå goda studieresultat. Att utveckla undervisningens kvalitet är ett långsiktigt åtagande som skolledning och förstelärarna driver tillsammans. Att trivas och må bra i skolan är en förutsättning för ett gott studieresultat. Vi arbetar för att verksamheten ska genomsyras av en lösningsfokuserad och salutogent perspektiv.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill arbeta för att Munkhätteskolans skolbibliotek ska bli ett bibliotek i världsklass!

Arbetsuppgifter

På Munkhätteskolan är skolbibliotek viktigt för att främja läs- och skrivkunnighet samt förmågan att söka information. Som skolbibliotekarie på Munkhätteskolan kommer du att ha ett nära samarbete med pedagogerna. Dina arbetsuppgifter innebär att du i samarbete med skolans personal ska integrera skolbiblioteket som ett viktigt redskap i undervisningen och stödja barns och ungas läsning, skrivande och språkutveckling utifrån deras egna förutsättningar.

I uppdraget som skolbibliotekarie arbetar du mot högre måluppfyllelse för våra elever. Det gör du genom att delta i och driva läsfrämjande projekt, stärka elevernas språkliga förmåga, utveckla elevernas läsförståelse, undervisa i informationssökning, källkritik och MIK samt fortbilda och handleda personal på skolan. Du förväntas utveckla elevernas kompetens och stötta dem i både digitala och traditionella informationsvägar. Som skolbibliotekarie ansvarar du också för inköp, gallring, klassificering och medieplanering i skolbiblioteket.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen bibliotekarie 180 hp, eller kandidatexamen 180 hp varav 90 hp i huvudämnet biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i bibliotek och gärna i skolbibliotek. Kunskap om och intresse för normkritik är viktigt för oss. Du har ett lösningsorienterat arbetssätt och tar egna initiativ. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, är bra på att knyta nya kontakter och har erfarenhet av att möta barn och unga i biblioteket. Du har god digital kompetens och är väl insatt i skolans styrdokument.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-06

Referensnummer: A852922

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: https://bit.ly/2SaADe5