Speciallärare till Röselidsskolan

Röselidsskolan är en nybyggd F-9 skola i Gråbo.
Vi är organiserade i fem arbetslag som fysiskt har en egen hemvist.

För vår skola gäller:
Ingen elev är ett problem! Om något barn/någon elev har svårigheter med något är det vuxenvärlden/arbetslagen/organisationen som behöver förändra eller utveckla sina arbetsformer eller sin användning av utrymmen eller annat som kan hindra eller negativt påverka elevens utveckling.

Arbetsuppgifter:

Du har en viktigt roll i att arbeta systematiskt med det specialpedagogiska stödet för elever i åk 6-9 i samverkan med skolans elevhälsa och pedagoger.

Vi arbetar utifrån entreprenöriellt lärande. Elevens inre drivkraft och motivation är utgångspunkt i våra ämnesövergripande projekt. Vi ingår i ett globalt nätverk för sociala entreprenörer, Ashoka, vilket ger goda möjligheter till internationella kontakter. Det pågår ett spännande utvecklingsarbete och här har du verkligen möjligheten att få vara med och skapa framtidens skola.

Välkommen till en arbetsplats med hög trivsel!

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha en speciallärarutbildning och några års erfarenhet i yrket. Du har god kunskap om lärandets dynamik och är intresserad av att ta del av aktuell forskning. Du har god kännedom om styrdokumenten när det gäller extra anpassningar och särskilt stöd samt kunskaper om kartläggning och pedagogiska utredningar.

För att trivas hos oss behöver du vilja och kunna samarbeta med elever, vårdnadshavare och kollegor. I den här rollen bidrar du med att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Du är lyhörd och lyssnar på eleverna i syfte att förstå deras behov. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du har en öppen och positiv attityd då du har elevernas behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Antal tjänster: 1. Tillträdesdatum är förhandlingsbart.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-03-04

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-18
Referensnummer: A846373

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Lennart Nilsson
Rektor
Mobiltelefon: 0736-845724
Telefon: 0302-521755
E-post: lennart.nilsson@lerum.se

Marie Sandell
rektor
Mobiltelefon: 0761295393
Telefon: 0761295393
E-post: marie.sandell@lerum.se

Fackliga företrädare:

Jonas Sandh
Mobiltelefon: 073 6845794
E-post: jonas.sandh@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster