Musiklärare till skola med musikprofil

Tillbaka

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

För mer information: http://www.alingsas.se

Arbetsuppgifter:

På Lendahlsskolan, som är F-6-skola med 4 fritidshemsavdelningar, arbetar vi för Trygghet, Arbetsglädje och Framtidstro. Lärarna i varje arbetslag har ett tätt samarbete och en ansvarsfördelning som gör att alla kan undervisa i de ämnen var och en har behörighet och legitimation i. Vi har en musikprofil som innebär att samtliga elever i åk 2-6 har en utökad musikundervisning och bland annat får lära sig att spela blockflöjt, gitarr, rockband, samt att dansa. Dessutom har vi en skolkör som övar regelbundet och självklart är våra högtider och avslutningar fyllda av musik.

Elevhälsan på Lendahlsskolan består av skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog, speciallärare och specialpedagog. Vi arbetar för att elevhälsan ska agera förebyggande genom att träffa arbetslagen regelbundet och finnas som stöd för lärarna i utformningen av undervisningen.

Vi är en skola som vill satsa på utveckling av vår undervisning och vi har under flera år fokuserat på läsning och språkutveckling samt matematik. Under föregående läsår har all pedagogisk personal genomgått en fortbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

På Lendahlsskolan har vi 4 förstelärare, varav tre har uppdrag som arbetslagsledare. Dessa är en viktig del i vår utvecklingsorganisation. De ansvarar för att utveckla olika frågor i hela kollegiet, samt att driva vår gemensamma fortbildningsinsats, som under läsåret är fokuserat på läslyftet. Andra frågor som förstelärarna driver är trygghetsarbete, synligt lärande samt att skapa en tillgänglig lärmiljö för alla våra elever, detta som en fortsättning på den NPF-utbildning som all personal genomgått under föregående läsår.

Kvalifikationer:

Nu söker vi en musiklärare som vill arbeta tillsammans med oss för att skapa Trygghet, Arbetsglädje och Framtidstro för våra elever.
Vi ser gärna att du har legitimation i flera ämnen, vilket kan möjliggöra en högre tjänstgöringsgrad.

Undervisningen gäller åk 3-6 och omfattningen är 50-100% beroende på kompetens.

Välkommen med din ansökan!

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 50-100%
Tillträde: 190812
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-08

Arbetsgivarens referensnummer: A861388

Upplysningar lämnas av:

Christina Helsén
Biträdande rektor
Telefon: 0322-616383
E-post: christina.helsen@ alingsas.se

Gia Haraldsson
Rektor
Telefon: 0322-616385
E-post: gia.haraldsson@ alingsas.se

Facklig(a) företrädare
Madeleine Lancehielm
Arbetsplatsombud Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0728-868170
E-post: madeleine.lancehielm@ alingsas.se

Ida Wallström
Arbetsplatsombud LR
Mobiltelefon: 0728-868173
E-post: ida.wallstrom@alingsas.se

Tillbaka