Nu öppnar sig flera möjligheter att få arbeta som rektor i Alingsås

Barn- och ungdomsförvaltningens vision är Lust att lära. Vad det betyder för oss kan du läsa om och lyssna till på vår hemsida. www.alingsas.se/barn-och-ungdomsforvaltningen/lust-att-lara.
Vi vill att du besöker den och om det är tankar som också du brinner för och vill driva, ser vi mycket fram emot din ansökan.
I vänstermariginalen finns ett antal filmer och kanske filmen Lust att lära på bokmässan tydligast sätter ord på vad vi vill och menar med vår vision. Där får du även möjlighet att se och höra din blivande chef, om du börjar jobba hos oss.

Alingsås kommun som arbetsgivare vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt för oss att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och kan känna stolthet över den. Vi är övertygade om att när du trivs och känner att dina kompetenser tas till vara, då kommer också arbetsglädjen och engagemanget och det är då vi blir som bäst för våra barn och elever. Tillsammans!

Flera rektorer går i pension till sommaren och det är dags för oss att finna nya krafter som vill vara med och bygga framtidens Alingsås. Vi söker rektorer till F-6 skolor samt en kombinerad tjänst på Nolhagaskolan 7-9 grundskola/grundsärskola.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för pedagogisk verksamhet, personal, budget och arbetsmiljö.
Som rektor i Alingsås ingår du i ett team av skolledare. På de flesta skolorna är man fler än en rektor. Du är även en del av förvaltningens hela skolledargrupp där du i olika konstellationer får tillfällen till erfarenhetsutbyten och samarbeten och där du förväntas dela med dig av dina kunskaper och perspektiv. Vi vill ta tillvara på din kreativitet och ge dig möjlighet att påverka din vardag som ledare.

Kvalifikationer:

Inom Barn- och ungdomsförvaltningen i Alingsås vill vi arbeta utifrån ett systemiskt förhållningssätt. Delaktighet och gemensamt lärande är inte bara ledord utan något vi tillsammans arbetar för att forma i den konkreta vardagen. Vi upplever oss vara en välfungerande organisation med goda rutiner och ett brett stöd till dig som ledare. Vi vill ta tillvara på din kompetens och erfarenhet och söker dig som har samma synsätt på våra barn och unga; att se och ta tillvara på förmågor och skapa goda förutsättningar för lärande. Vi vill att elevernas måluppfyllelse är ditt absoluta fokus och du behöver vara medveten om den komplexitet som leder dit.

Du behöver vara grundad i dig själv och känna till dina drivkrafter, en visionär med god förmåga att sätta ord på vad du vill tillsammans med din personal. Kanske är mod den egenskap vi är särskilt intresserade av att du har. Mod att leda efter dina övertygelser.

Vi söker dig som är högskoleutbildad med pedagogisk inriktning. En utförd rektorsutbildning är en merit. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet som skolledare.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Höstterminen -19, Tillträde kan ske enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-20
Referensnummer: A838967

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Upplysningar lämnas av:

Rachel Törnell
Verksamhetschef grundskola
Mobiltelefon: 0706-86 79 39
Telefon: 0322-61 70 67
E-post: rachel.tornell@ alingsas.se

Helena Balte
Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0706-750849
E-post: helena.balte@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster