Gruppchef akutboende Storås

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlikt Göteborg" – en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter:

Boendeverksamheten erbjuder alternativa boenden för personer som på grund av psykosociala problem och/eller missbruk eller som på annat sätt saknar förankring på den reguljära bostadsmarknaden. Boendeverksamhetens uppdrag är att vara ett stöd till stadsdelarna i att tillhandahålla boende och arbeta med individen för att utveckla och stödja ett så självständigt boende som möjligt. Verksamheten är målgruppsinriktad och indelad i enheter

Vi söker dig som vill arbeta som gruppchef på Storås inom enheten Akutboende och Bostad först. Enheten ingår i verksamhetsområde Boende och socialjour. Som gruppchef kommer du att vara underställd enhetschefen. Du kommer att ha verksamhets-, budget-, personal och arbetsmiljöansvar för den verksamhet som du är chef över. Du kommer tillsammans med enhetschef och gruppchefskollegor ingå i en ledningsgrupp för enheten. I enheten finns 6 gruppchefstjänster, tre akutboenden och Bostad först.

Arbetet som gruppchef innebär att du har ett operativt driftansvar för den dagliga verksamheten, samt ett utvecklingsansvar inom områden som rör metod-, kvalitetsfrågor och annan verksamhetsutveckling.

Samverkan med framförallt våra beställare i stadsdelarna, men även med andra aktörer, är av stor vikt. Din roll kommer också att bli en del av en helhet, vilket kan innebära att vissa uppdrag kommer att ligga utanför enheten.

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning som socionom/beteendevetare, annan likvärdig utbildning. Du bör ha tidigare ledarerfarenhet och erfarenhet av arbete med personer i aktivt missbruk. Har du utbildning i MI (motiverande samtal) och LAB- låg affektivt bemötande är det meriterande för att kunna metodhandleda medarbetare i vardagen.

Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet och dina ledaregenskaper vilket innebär:
• Att du kan dela vår förvaltnings och boendeverksamhetens visioner och värderingar.
• Att du har hög integritet, är analytisk och klarar av att anpassa ditt ledarskap utifrån de olika situationer som du ställs inför.
• Att du genom din person kan skapa stabilitet, trygghet och ett gott samarbetsklimat i din personalgrupp och hos de klienter som du möter i ditt arbete.
• Att du har förmåga att leda medarbetare till att göra brukare delaktiga i arbetet.
• Att du har förståelse för hur verksamhet och ekonomi samspelar
• Att ditt ledarskap präglas av engagemang, god kommunikation, tydlighet och lyhördhet.

Som person är du ansvarsfull, socialt säker, samarbetsinriktad, stabil och har helhetssyn. Du har lätt för att både få och ge förtroende till dem som du möter i ditt arbete. Du är lojal och gillar utmaningen i att hantera konfliktfyllda situationer.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-04-01. eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-15
Referensnummer: A836235

Andra uppgifter:

Intervjuer kan påbörjas före ansökningstidens utgång så vänta inte med din ansökan.

Upplysningar lämnas av:

Margita Johansson
Enhetschef
Telefon: 031-3679640
E-post: margita.johansson@ socialresurs.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Ann-Charlotte Hellsing
Vision
Telefon: 031-367 98 35

Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031-367 94 60

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster