Projektledare VA till Vatten och avfallsverksamheten

Tillbaka

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Vatten- och avfallsverksamheten producerar årligen 1,8 miljoner kubikmeter vatten, tar hand om 3,6 miljoner kubikmeter spillvatten och omhändertar cirka 14 000 ton avfall från hushåll genom förbränning, återvinning och deponi. Vattenverksamheten omfattar ca 50 mil ledningar, tre vattenverk, två reningsverk, tryckstegringsstationer, reservoarer och ett stort antal avloppspumpstationer.

Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden.

För att kunna bygga fler bostäder och verksamheter har vi många och stora projekt på gång i kommunen. Vi bygger överföringsledningar och ett nytt vattenverk med driftstart 2022.

För mer information: http://www.harryda.se

Arbetsuppgifter:

Som projektledare inom VA arbetar du tillsammans med projektledare och VA-kollegor på verksamheten. Du ansvarar för utbyggnad av kommunens VA-ledningar med fokus på olika VA-projekt i kommunen. Du kommer även att vara beställare av olika VA-utredningar, projekteringar för ny- och ombyggnationer av VA-ledningsnätet.

Som projektledare styr du ditt projekt mot uppställda mål från det att du får uppdraget till det att projektet är klart och överlämnat. Leda, planera, fördela samt följa upp arbetet i projektet. Ansvara för tid, kostnad samt innehåll (inkl. tekniskt ansvar) för projektens genomförande. Följa upp och rapportera genomförandet och förändringar gentemot styrgrupp, projektägare, verksamhetschef eller annan intressent.

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara självgående, initiativtagande och beslutsam inom de ramar som respektive projekt har. Som person är du strukturerad, engagerad och social. Du har lätt för att samarbeta och har förmågan att uttrycka dig mycket väl på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Projektledarrollen innebär många externa och interna kontakter i olika forum. Du får en bred roll där arbetet är omväxlande med många olika kontaktytor. Det kan vara konsulter, entreprenörer, projektörer, markförhandlare, kommunmedborgare, politiker eller kollegor på sektorn Samhällsbyggnad.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom samhällsbyggnad/väg och vatten, eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha minst 5 års erfarenhet av projektrelaterat arbete och du ska ha genomgått en projektledarutbildning. Du bör även ha minst 5 års erfarenhet av tekniskt eller teoretiskt arbete med planering, projektering eller investeringar från VA eller markentreprenad-branschen. Även annan VA-kompetens eller arbetslivserfarenhet inom VA-branschen är meriterande.

För att kunna bidra till verksamhetens utveckling vill vi att du är kreativ, lyhörd och positiv till förändringar samt gärna delar med dig av din egen kompetens.

Meriterande är utbildning inom AB04, ABT06, BAS P/U, Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Goda datorkunskaper är en självklarhet. Arbetet är delvis rörligt inom kommunen varför det krävs B-körkort.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi gör löpande urval och intervjuer så ansök så snart som möjligt.

Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-27

Arbetsgivarens referensnummer: A875133

Upplysningar lämnas av:

Jessica Stenhoff
Verksamhetschef vatten och avfall
Telefon: 031-724 63 74
E-post: jessica.stenhoff@ harryda.se

Facklig(a) företrädare
Fahd Eter
Sveriges Ingenjörer, SACO
Telefon: 031-724 62 33

Emma Axner
Vision
Telefon: 031-724 63 97

Tillbaka