Ungdomskonsulent inriktning kultur

Tillbaka

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Tjörn blev 2016 utsedd till Årets kulturkommun. Inte så konstigt, eftersom här finns ett kulturliv som märks både på utsidan och insidan. Samtidigt som våra besökare möter konstupplevelser i världsklass på Nordiska Akvarellmuseet och Pilane Skulptur, får till exempel alla barn på Tjörn arbeta med olika kulturuttryck i varje årskurs genom satsningen Kulturträdet. För kultur ger muskler åt själen och hjälper barnen att utvecklas. Nu siktar Tjörn på att bli Sveriges Friluftskommun 2022.
– Vi arbetar brett för att utveckla de tre områdena kultur, fritid och turism och att de finns med i alla verksamheter – till exempel skola, äldreomsorg och samhällsplanering, säger Maria Bäckersten, kulturstrateg på kultur- och fritidsförvaltningen.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill arbeta med ungdomars skapande och deltagande i olika konst och kulturaktiviteter, både genom riktad verksamhet och i öppen fritidsgårdsverksamhet. Periodvis kommer arbetet att bedrivas genom olika projekt.

Du ska tillsammans med arbetskamraterna och ungdomarna utveckla kultur och fritidscentra till att bli en stark, positiv mötesplats. Du kommer att ingå i ett arbetslag där alla bidrar till att utveckla begreppen inflytande, delaktighet och ansvar mot våra styrdokument. Vi utgår från ungdomarnas erfarenheter och förutsättningar och bemöter dem utifrån det.

I arbetet ingår att självständigt och i grupp driva projekt och aktiviteter för, av och med ungdomar. Det ingår även att planera, samordna och utveckla hela verksamheten inom kultur och fritidscentra tillsammans med chef och arbetskamrater.

Du kommer att arbeta både dag och kvällstid enligt schema samt helger vid arrangemang. Vid speciella tillfällen kan det ingå fältning kvällar och helger.

Vi hoppas du ska finna beskrivningen av uppdraget så spännande att du instinktivt känner att du vill jobba hos oss med detta. Vi är modiga nog att vi lovar dig ett härligt sammanhang att hamna i. Vårt arbetslag präglas av mycket lust och stor arbetsglädje. Du blir en nyckelperson i vårt 25 personer stora arbetslag. Dessutom har arbetsplatsen kommunens
vackraste utsikt. Solnedgången är oslagbar!

Kvalifikationer:

Du som söker jobbet ska
• ha relevant högskoleutbildning med inriktning mot kultur
• ha ett genuint intresse av att arbeta med och söka upp ungdomar
• visa gott omdöme, vara tydlig och modig
• vara välstrukturerad i ditt arbete
• vara kommunikativ, engagerad och självständig, då verksamheten är i en förändrings- och utvecklingsfas som kräver flexibilitet, samarbete och nytänkande
• ha körkort och tillgång till egen bil, då tjänsten förutsätter detta.

Du ska ha erfarenhet av
• arbete med och att ha sökt upp ungdomar i den öppna fritidsgårdsverksamheten
• arbete med mötesplatser och ungdomsinflytande
• och kunskap om konstformerna drama, dans, musik, film och konst
• verksamhet för ungdomar inom kulturområdet
• arbete med och i projekt, från ax till limpa.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Om du har problem med att ansöka via programmet, vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Intervjuer för tjänsten gör vi med fördel vecka 18-19, 2019.

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som personalvårdsstöd och friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.

Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema.  Kvällar och helger ingår.
Tillträde: 2019-07-01
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-26

Arbetsgivarens referensnummer: Kof 2019/40

Upplysningar lämnas av:

Anna-Karin Leverin
Föreståndare Kultur- och fritidscentra
Telefon: 0304‐60 11 86

Cathrine Berntsson
Avdelningschef, Kultur- och fritidsförvaltningen
Telefon: 0304-60 15 31
E-post: cathrine.berntsson@ tjorn.se

Facklig(a) företrädare
Kommunal Väst
Telefon: 0304-60 11 20
E-post: tjorn.vast@kommunal.se

Pia Andersson
Lärarförbundet
Telefon: 0304-601413
E-post: pia.andersson@tjorn.se

Tillbaka