Skolbibliotekarie till grundskoleförvaltningen skolbibliotekscentral

I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola.
På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:
* öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande
* skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat
* öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Arbetsuppgifter:

Skolbibliotekscentralen tillhör Grundskoleförvaltningen och finns i Frölunda Kulturhus i Västra Frölunda. Skolbibliotekscentralen är en pedagogisk resurs för skolbiblioteken och pedagogerna i Göteborgs grund- och gymnasieskolor. Vi arbetar gentemot Göteborgsskolor med utlån, konsultation och fortbildning.

Skolbibliotekscentralen stöttar skolbiblioteken i deras läsfrämjande uppdrag genom att tillhandahålla bl. a. klassuppsättningar, temalådor och böcker i minoritets- och mångspråk. Vi verkar för att stärka och höja medie- och informationskunnigheten hos skolbibliotekspersonal och pedagoger bl.a. genom att erbjuda fortbildning och workshops.

Skolbibliotekscentralen är en enhet med fem medarbetare och nu söker vi en kollega. Du kommer att vara delaktig såväl I det praktiska arbetet med att hantera nya böcker, ta emot beställningar, låna ut och packa boklådor som i konsultation och fortbildning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning med erfarenhet från skolbibliotek, bibliotekarieutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Goda kunskaper om barn- och ungdomslitteratur är meriterande.

Vi utvecklar vår bokdepå med minoritets och mångspråk, därför är det positivt om du har kunskaper i andra språk än svenska.
Mycket av vårt arbete sker digitalt, därför bör du vara van vid att arbeta i digitala miljöer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av läsfrämjande arbete och MIK-arbete inom grundskolan.

Du bör vara flexibel men också tycka om struktur och ordning. Ibland är arbetsbelastningen hög och därför är stresstålighet en viktig egenskap. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter detta som en tjänst för dig?

Välkommen med din ansökan redan idag.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-14
Referensnummer: G19/104

Andra uppgifter:

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.

Upplysningar lämnas av:

Eeva Bolin
Chef samordning kultur och fritid
Telefon: Telefon: 031-365 38 63

Solveig Eriksson
Skolbibliotekskonsulent
Telefon: 031 366 28054

Fackliga företrädare:

Lisbeth Carlsson Fjällborg
SSR
Telefon: 031-367 98 10

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster