Trafiklärare/ utbildningsledare till Lerums vuxenutbildning

Tillbaka

Lerums vuxenutbildning erbjuder en mängd kurser och utbildningar inom Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, lärling och Särskild utbildning för vuxna. På uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskola bedriver Lerums vuxenutbildning trafiklärarutbildning. Vi söker nu en trafiklärare/utbildningsledare till denna utbildning. Lerums vuxenutbildning har fått fler utbildningsplatser och nu behöver arbetslaget förstärkas med ytterligare en lärare med ett övergripande ansvar mot Myndigheten för yrkeshögskola.

Arbetsuppgifter:

En utbildning på uppdrag från Myndigheten för yrkeshögskola styrs utifrån myndighetens förordningar och föreskrifter och det är utbildningsledarens ansvar att dessa följs. I rollen som utbildningsledare har du övergripande ansvar för att utbildningen svarar mot Myh:s krav vilket bl a innebär planering av utbildningen utifrån utbildningsplanen, administration från ansökan till avslut via olika digitala verktyg, kvalitetssäkring och utveckling av utbildningen och medverkan i nya ansökningar. Du ingår tillsammans med dina kollegor och branschrepresentanter i ledningsgruppen. Rollen som utbildningsledare inom yrkeshögskola skiljer sig från rollen som utbildningsledare på en trafikskola. Som utbildningsledare hos oss har du ett formellt ansvar för hela utbildningsprocessen utifrån myndighetens formella krav. Arbetet består dessutom av undervisning på trafiklärarutbildningen, både praktiskt i bil med också som teorilärare i klassrummet. Som lärare står du för planering, genomförande samt uppföljning.
Du kommer att ingå i ett arbetslag med två andra trafiklärare och samarbeta med andra stödfunktioner inom organisationen.

Kvalifikationer:

Vi söker nu dig som har en gedigen erfarenhet som trafiklärare. Du är intresserad av pedagogik, har mycket god organisationsförmåga, är strukturerad och lösningsfokuserad samt kan tillsammans med kollegor sätta mål för utbildningen och arbeta för en god kvalitet i verksamheten. Du kan arbeta självständigt och i arbetslag och ser arbetslaget som en resurs. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och behov. Uppdraget kräver administrativ förmåga och vana att arbeta med datorer. Du har en förmåga att utifrån myndighetens förordningar och föreskrifter skapa och leda processer för hela utbildningen. Du bör vara drivande och positiv till fortlöpande utveckling av vår verksamhet i nära samarbete med dina kollegor. Du har god kommunikativ kompetens på svenska och engelska.
Du bör vara examinerad utbildningsledare.
Uppdraget kräver samverkan och kontakter med andra aktörer bl a STR, MYH, Transportstyrelsen, LIA-platser (Lärande I Arbete).
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Rekrytering och urvalsprocess sker löpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: A856145

Upplysningar lämnas av:

Monika Nilsson
Rektor
Mobiltelefon: 0302-52 22 44
E-post: monika.nilsson@lerum.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Tillbaka