Bygglovsarkitekt till bygglovsenheten (vikariat)

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor.

Härryda kommun är mitt i en snabb utveckling med ett stort bostadsbyggande och stark företagsutveckling. Härryda kommun är en attraktiv boplats i Göteborgsregionen. Vi arbetar med flera spännande projekt bland annat utbyggnaden av flera större bostads- och verksamhetsområden, utveckling av området kring Landvetters flygplats samt planering av Götalandsbanan genom kommunen.

Härryda kommun är inne i en spännande utvecklingsfas där samhället utvecklas i hög takt med nya bostäder och företag. Som anställd hos oss kommer du få möjlighet att vara med och utveckla kommunens framtid.

Vi söker nu en vikarierande medarbetare med rätt utbildningsbakgrund på grund av en föräldraledighet. Som bygglovsarkitekt kommer du arbeta inom bygglovsenheten som ingår i plan- och bygglovverksamheten som svarar för kommunens planläggning, bygglov, byggtillsyn mm. På bygglovenheten arbetar sammanlagt nio bygglovarkitekter och bygglovsingenjörer i nära samverkan med två administratörer.

Plan- och bygglovsverksamheten ingår i sektorn för samhällsbyggnad som har det samlade ansvaret för samhällsbyggnadsfrågor. Med en helhetssyn och en väl inarbetad struktur och samarbete har vi framgångsrikt utvecklat Härryda till ett attraktiv och hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Sektorn leds av samhällsbyggnadschef och består utöver plan- och bygglovsverksamheten av en trafikverksamhet, mark- och bostadsverksamhet, näringslivsverksamhet, VA- och avfallsverksamhet och en administrativ verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Som bygglovsarkitekt kommer du att självständigt och i samverkan med dina kollegor, handlägga olika typer av ärenden (bygglov, marklov, rivningslov, förhandsbesked m.m.) enligt plan- och bygglagen. I uppdraget ingår också att ge service och rådgivning till allmänheten, företagare och kommunens övriga verksamheter. Som bygglovsarkitekt förväntas du också medverka i utvecklingsfrågor och aktuella samhällsbyggnadsprojekt, samt vara föredragande i miljö- och bygglovsnämnden.

Kvalifikationer:

Du har en genomförd bygglovshandläggarutbildning, arkitektexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har arbetat ungefär 1 år som bygglovsarkitekt. Ett krav är att du har kunskap i Plan- och bygglagen (PBL).

Vi förutsätter att du är serviceinriktad, har social kompetens, kan lyssna och på ett tydligt sätt kommunicera sakfrågor. Du har god samarbetsförmåga, kan uttrycka dig väl i tal och skrift, är initiativrik, strukturerad och ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur du kan komplettera den befintliga arbetsgruppen. Du har god datorvana samt B-körkort.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till:  Tidsbegränsat vikariat i 12 månader från anställningsdatum.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-21
Referensnummer: A841085

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Ulrika von Pfaler
Enhetschef bygglov
Telefon: 031-724 88 25
E-post: ulrika.vonpfaler@ harryda.se

Peter Wallentin
Verksamhetschef Plan och bygglov
Telefon: 031-724 62 58
E-post: peter.wallentin@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Fahd Eter
Sveriges Ingenjörer, SACO
Telefon: 031-724 62 33

Suzana Jonic
Sveriges Arkitekter
Telefon: 031-7246100 (vxl)

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster