Förskollärare till Fuxerna förskola, Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Gillar du utmaningar och vill vara med att utveckla Lilla Edet kommuns förskolor? Då är du den vi letar efter! Vi kommer tillsammans att driva utvecklingen i våra verksamheter som lägger grunden för ett livslångt lärande för våra barn. Nu behöver vi förstärka Fuxerna förskola med ytterligare en pedagog på en avdelning för äldre barn. Sök redan idag!

Arbetsuppgifter:

Fuxerna förskola består av tre avdelningar.
På förskolan är barngrupperna uppdelade på yngre och äldre åldrar. Genom olika projekt får barnen på förskolan lära sig att ta ansvar och vara medforskare tillsammans med pedagogerna. På förskolan arbetas det ständigt med att barnen är delaktiga och har en chans att påverka miljön tillsammans med pedagogerna. En dialog förs med barnen kring önskemål gällande utformning på miljön omkring.
Vi arbetar tematisk på våra förskolor.
Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår enhet så kommer du arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och pedagoger. Den pedagogiska dokumentationen använder du tillsammans med dina kollegor som grund för reflektion, diskussion och utveckling. Du kommer i ditt arbete med barnen lägga stor vikt vid värdegrundsarbetet.
Under våren kommer vi att börja använda oss av Pluttra som är ett digitalt verktyg för förskola.
I Lilla Edets kommun ser vi måltiden som en viktig aktivitet i det lustfyllda pedagogiska arbetet med barnen på förskolan. Vi har därför avgiftsfri pedagogisk lunch. Vi satsar på kompetensutveckling för att höja kvalitén och samsynen på våra förskolor, du har därför möjlighet att gå utbildning i ICDP- vägledande samtal och AKK- alternativ och kompletterande kommunikation, i kommunens regi. Du kan även använda dig av semesterväxling. Förskolans pedagoger stöttas av en utvecklingspedagog. Som förskollärare har du också reflektionstid så att du som pedagog kan vara närvarande med barnen hela tiden under dagen och därmed vara aktiv i barnens lärande och utveckling.

Kvalifikationer:

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen på förskolan genom att bidra till läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du sätter barnen och ditt uppdrag i fokus och är trygg i din yrkesroll. Ditt arbetssätt är engagerande och du ser det som en självklarhet att vara en del i barnens lärande. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, föräldrar, ledning och andra aktörer. Du är nyfiken, lösningsfokuserad och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling.
Vi vill att du delar vår inställning till att digitala verktyg ska vara kompletterande arbetsmetoder till det vi redan gör och vara nyfiken på att lära nytt.

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare. Du ska ha god kännedom om de styrdokument som ligger till grund för förskolan.
Du är en kreativ och skapande person som vill vara en del i att utveckla det kollegiala arbetet på förskolan. Du är nyfiken och flexibel och har en hög närvaro i ditt arbete och sätter barnen och ditt uppdrag i fokus. Du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-28
Referensnummer: A849079

Andra uppgifter:

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Upplysningar lämnas av:

Ester Ivarsbo
Förskolechef
Telefon: 0520-659824
E-post: ester.ivarsbo@ lillaedet.se

Fackliga företrädare:

Florence Brodd
Lärarförbundet
E-post: lararforbundet@ lillaedet.lararforbundet.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster