<<Tillbaka

StödassistentDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 kollegor som på olika sätt möjliggör att stadens äldre och personer med funktionsvariationer kan leva ett rikt och självständigt liv.

Solteamet som verksamhet är en typ av hemvårdsinsats som erbjuder pedagogiskt stöd i enskildas hem. Solteamen består av sju mindre team som har Helsingborgs kommun som verksamhetsområde.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som stödassistent hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Att vara stödassistent i Solteamet innebär ständig utveckling och vi förutsätter att du är engagerad i både utveckling av din egen yrkesroll såväl i verksamhetsutveckling.

Du arbetar för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt och självständigt liv för personer med funktionsnedsättning.

Att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar är ett brett, blandat och utmanande arbete som stället stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Du kommer i samråd med kund planera och utforma stöd, service och omsorg som är individuellt anpassat för att kunden ska kunna leva som andra med livskvalitet och goda levnadsvillkor.

För att detta ska fungera i praktiken krävs att medarbetarna samverkar med varandra, den enskildes nätverk samt andra professioner. Du ska vara en del i arbetet dag, kväll och helg, med omsorg och aktiviteter tillsammans med brukarna i ett mindre arbetslag.

Vi arbetar med stor respekt för brukarens integritet och utformar stödet och individuell utveckling efter kunden. Du följer genomförandeplanerna hos varje kund så att de får ett så gott liv som möjligt och arbetar med kunden personliga integritet samt med tydliggörande pedagogik.

Arbetet dokumenteras och följs noggrant upp, därför är det viktigt att du känner dig säker i dokumentation och säkerställer att insatser som står i kundens genomförandeplan planeras, utförs, utvärderas och utvecklas vid behov.
Du kommer även samspela med aktörer inom och utom Omsorg i Helsingborg för att säkerställa en god kvalitet i mötet med kunden och dess omgivning.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden. Vi tillämpar önskad sysselsättningsgrad, vilket innebär att du bestämmer hur många procent du vill arbeta. Vår arbetsmodell är rörlig tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. För denna tjänst behöver du vara insatt i olika typer av funktionsnedsättningar och har vana att arbeta med personer som har utmanande beteende. Du behöver även ha en personlig mognad och inre trygghet.

Som stödassistent kommer du att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande, därför behöver du ha ett kreativt tankesätt, erfarenhet av att arbeta med motiverande samtal och att du kan se dig själv i en större enhet.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du

• läst barn- och fritidsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller

• läst vård- och omsorgsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller

• läst motsvararande med fördjupning inom funktionshinderområdet som arbetsgivarens anser vara likvärdig med ovanstående gymnasiekompetens

• ha B-körkort

• ha kunskaper och erfarenheter i tydliggörande arbetsmetodik

• ha kunskaper och erfarenheter i utvecklings- och förbättringsarbete enligt LSS lagstiftningens intentioner

• ha grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana

• behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenheter i tydliggörande arbetsmetodik, utvecklings- och förändringsarbete enligt LSS lagstiftningens intentioner.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2020-01-31
Antal platser: 3

Upplysningar

Marie Backman
Enhetschef
042 10 35 05

Fackliga representanter:

Kommunal
042 - 10 50 91

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C24375
Sista ansökningsdatum: 2019-01-31


Sök jobbet här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.