Ekonom med verksamhetsinriktning, Örgryte-Härlanda

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter:

Vi på stadsdelsförvaltningen i Örgryte-Härlanda söker nu en ekonom till vår ekonomiavdelning. Avdelningen är en av tre stödfunktioner inom stadsdelen, vars funktion är att ge kvalificerat ekonomistöd till våra tre sektorer: Samhälle och kultur, Individ- och familjeomsorg samt funktionshinder och Äldreomsorg samt hälso- och sjukvård. Ekonomiavdelningen består idag av 6 medarbetare samt ekonomichef. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du har möjlighet att påverka och där vi arbetar för att stimulera och utveckla varandra. Hos oss får du möjligheter till kompetensutveckling och vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv.

Som ekonom hos oss arbetar du mot en av våra sektorer där du i nära samarbete med sektors-, områdes- och enhetschefer arbetar med ekonomisk planering och uppföljning inom ramen för budgetprocessen. Tjänsten riktar sig mot område IFO/funktionshinder. I dina arbetsuppgifter ingår budget- och prognosarbete, rapportering, uppföljning, analys och bokslut mot den verksamhet du är ansvarig för. Vi arbetar med kontinuerligt förbättringsarbete, därmed är även en stor del av din roll att utveckla ekonomiprocesserna och förtydliga ekonomistyrningsmodellerna. Arbetet innebär såväl interna som externa kontakter och du deltar även i relevanta nätverk som anordnas inom Göteborgs Stad.

Du kommer tillsammans HR-specialist, utvecklingsledare och verksamhetsutvecklare ha ett särskilt ansvar för att bevaka de frågor som berör verksamheten. Tjänsten innehåller även förvaltningsövergripande arbetsuppgifter, som ex. framtagandet av gemensamma budget- och redovisningsrutiner för hela staden.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs att du har kandidatexamen inom ekonomiområdet, det är även meriterande om utbildningen är inriktad mot förvaltningsekonomi. Du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, är dessutom erfarenheten inom området IFO/ funktionshinder är det meriterande. Du är van vid att arbeta i ekonomisystem och har god datavana. Erfarenhet från ekonomiarbete inom en politiskt styrd verksamhet är ett plus.

För rollen som ekonom söker vi dig som har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att hantera uppgifter och nå mål, du förstår det gemensamma uppdraget och agerar utifrån det. Genom att ha en helhetssyn på organisationen kan du överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Då din huvudsakliga arbetsuppgift är att stötta chefer i verksamheten behöver du vara serviceinriktad och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är mån om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos uppdragsgivare och andra intressenter samt följer upp att dessa införlivas.

Ditt strukturerade arbetssätt visar du genom att upprätta tydliga mål och planerar aktiviteter i god tid. Du använder tiden effektivt, arbetar systematiskt och ser att arbetet slutförs. Vi ser även att du har en analytisk förmåga, där du kan identifiera och analysera kärnan i ett problem, samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmågan att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad information.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: 417/18

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden så skicka in din ansökan redan idag!

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Upplysningar lämnas av:

Henrik Persson
Ekonomichef
Telefon: 031-365 50 50

Fackliga företrädare:

Eva K Halleröd
Vision
Mobiltelefon: 0722-46 89 13

Gunnar Sasse
Jusek
Telefon: 031-368 57 52

Johanna Morgensterns
Akademikerförbundet SSR / Saco
Telefon: 031-366 65 33

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster