Öckerö kommun söker Insatsledare

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun strategiskt belägen i Göteborgs närhet. Kommunen ligger mellan Vinga och Marstrand och består av 10 öar med ca 12 900 invånare. Vår styrka ligger i den lilla kommunens fördelar med närhet och goda förutsättningar för samarbete.

Öckerö Räddningstjänst består av två RiB-stationer samt fem räddningsvärn. På Öckeröstationen finns dagtidsanställd personal som arbetar både operativt och med drift, utbildning samt förebyggande arbete. Det finns även en deltidskår med ca 40 del-tidsbrandmän och ca 50 personer i våra brandvärn.

Öckerö kommun är en av landets säkraste och tryggaste kommuner. Öckerö Räddningstjänst är dimensionerad för villabränder, trafikolyckor och drunkningstillbud, vilka också prioriteras i vår övningsverksamhet. IVPA (I Väntan På Ambulans) och helikopterassistans utförs på uppdrag av Sahlgrenska universitetssjukhuset.Arbetsuppgifter:

I tjänsten som insatsledare förekommer både administrativa och operativa arbetsuppgifter. I arbetet ingår även ansvar för den förebyggande verksamheten. Arbetet som insatsledare ställer krav på att du självständigt kan planera och utföra arbete efter uppsatta verksamhetsmål.
I arbetsuppgifterna ingår även att samverka med andra organisationer och myndigheter, bidra till organisationens utveckling, att självständigt kunna bedriva analyser och utföra utvärderingar samt vara räddningstjänstens ansikte utåt och ledningens förlängda arm. Då vi är en liten organisation kan det ibland bli tvära kast i arbetsuppgifterna. I funktionen som insatsledare / TiB tjänstgör du 1 vecka var 4:e månad i operativ tjänst.

Kvalifikationer:

Du har minst grundläggande högskolebehörighet, genomgången utbildning Räddningsledning A samt körkortsbehörighet B. Meriterande är att du genomgått utbildning för Räddningsledning B och Tillsyn A samt körkortsbehörighet C.

Ett krav är att du är bosatt i Öckerö kommun alternativt kan tänka dig att bosätta dig i Öckerö kommun.

Du har lätt för att skapa goda relationer med kollegor, samarbetspartners och människor i samhället. Du är lyhörd och tydlig i din kommunikation och du har erfarenhet av att arbetsleda. Andra personliga egenskaper vi värdesätter är att du kan växla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter och har gedigen erfarenhet från räddningstjänstens område. Som person ser vi att du är serviceinriktad, lugn, tillmötesgående och kan bemöta både allmänheten samt kollegor på ett respektfullt, engagerat och trevligt sätt. Du är analytisk och är trygg med att fatta egna beslut. Du har god datorvana och kunskap om olika digitala verktyg. Du är väl förtrogen med och insatt i Räddningstjänsters arbete och dess styrdokument. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-04-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-18
Referensnummer: A848409

Andra uppgifter:

Öckerö kommun har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Peter Eriksson
Räddningschef
Telefon: 031-97 63 52

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare
Telefon: nås via kommunens växel 031-97 62 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster