Bibliotekarie med inriktning mot barn och ungdom/ skolbibliotek

Tillbaka

Degerfors erbjuder en kombination av den lilla ortens fördelar med närhet till god kommunal service och friluftsliv och med kommunikationer som gör att du är i huvudstaden på mindre än två timmar. I Degerfors arbetar vi aktivt för entreprenörskap och växande företag, centrumutveckling och attraktiv boendemiljö. Arbetsgivaren Degerfors kommun har ca 700 medarbetare, fördelat på fyra förvaltningar. Vår personalpolitiska vision bygger på att vi trivs på jobbet! Degerfors kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare och ska erbjuda goda förutsättningar för medarbetarna att känna trivsel, arbetsglädje, yrkesstolthet och engagemang.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill arbeta som bibliotekarie på Degerfors bibliotek. I tjänsten ingår schemalagd tjänstgöring i bibliotekets informations- och utlåningsdisk, samt viss tjänstgöring i kommunens skolbibliotek. Du kommer också att ansvara för bibliotekets närvaro i sociala medier. Utåtriktat arbete med nätverkande och verksamhet i samverkan med bibliotek i delregionen, föreningar och andra organisationer, samt samverkan med andra delar av förvaltningen och kommunen är en viktig del av tjänsten.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs bibliotekarieutbildning eller motsvarande kunskaper, som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Även erfarenhet av projektledning är meriterande. Som person har du god samarbets- och pedagogisk förmåga, är utåtriktad, serviceinriktad, initiativrik och engagerad. Du har också goda kunskaper i svenska språket och gärna något annat språk, både muntligt och skriftligt. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3-6 månader
Tillträde: 2019-04-01
Tidsbegränsat till: 2019-08-12. Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-10

Arbetsgivarens referensnummer: A853388

Upplysningar lämnas av:

Sofia Luthman
Kulturchef
Telefon: 0586-481 63
E-post: sofia.luthman@ degerfors.se

Tillbaka